Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 08.09. 2024
Dnes má svátek Mariana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kolečko, Krajčo, Krhut – nová komedie Zátky osudu

3. 07. 2024 | Filmové novinky
ZÁTKY OSUDU! Tak se jmenuje krátká crazy komedie, kterou natočili spolutvůrci seriálových hitů jako MOST!, Lajna, sKORO NA mizině nebo Okresní přebor – režisér Vladimír Skórka a scénárista Petr Kolečko. Tento nejen Ostravany oblíbený neherec si narozdíl od Jiřího Krhuta a Richarda Krajča nezahrál sám sebe, nýbrž pražského hudebního producenta. A jak už to tak Kolečko umí, jeho postava oplývá kouzlem arogance tak mocným, že si vyslouží pěstí přímo do nosu.

Komedie Zátky osudu, kterou tentokrát místo fanoušků finančně podpořil ostravský pivovar Ostravar, čerpá z nezaměnitelného genia loci moravskoslezské metropole a je plná svérázného humoru. Natáčení probíhalo na oblíbených místech v Ostravě, mimo jiné u nábřeží řeky Ostravice. Ostravský byl také celý štáb a herci.

Zátky osodu“Naše seriály pro youtubový kanál Dobře vycpaný bobr vznikly jen díky finanční podpoře našich fanoušků. Tentokrát jsme ale našim věrným chtěli přinést už něco hotového, jen tak, jako poděkování za jejich přízeň a také za trpělivost, jelikož jsme kvůli naší pracovní vytíženosti dlouho nic nenatočili. Za podpory našeho ostravského pivovaru Ostravar jsme proto vytvořili krátkou hudební komedii, která otevřeně a hrdě propaguje Ostravu, místní lidi, hudbu a pivo,” vysvětluje Vladimír Skórka, který v těchto dnech v Praze natáčí natáčí celovečerní film s Petrem Kolečkem.


Vy už nenatočíte ani audioknihu pro hluchý!


“U Vladimíra už hraju potřetí, akorát jednou už mě teda vystřihl, což si ale nemyslím, že by bylo kvůli mému výkonu,” směje se Kolečko. “Tady v Zátkách osudu jsem byl obsazen do role, kterou jsem si zase sám napsal. Jsem takovej trošku pičus z Prahy. Hraju takovou variantu pičuse 2.0 oproti sKORO NA mizině. Ale teď nehraju sám sebe, nejmenuju se Petr Kolečko, ale René Braun. Jsem hudební producent z Prahy,” prozrazuje Kolečko, který si své občasné herectví náležitě užívá a který si pro natáčení pořídil i speciální účes.

“Je to lepší než minule, protože už si ty role víc osahávám – hrál jsem totiž i u Michala Suchánka v seriálu jednoho takovýho pičuse, takže je to čím dál tím lepší a myslím si, že už začínám excelovat v tomhle druhu rolí,” říká Kolečko se skromností jemu vlastní. V příběhu Zátky osudu navíc potěší všechny diváky Dobře vycpaného bobra, kteří doposud žasli nad tím, jak je možné, že ještě nedostal pěstí.

Došly kapsle. To je dobrej mordor tady, to mi ještě nabídni turka..


Ačkoliv Kolečko napsal tento příběh mladých milovníků piva, kteří se snaží prorazit se svým hitovým singlem, ale jejich cesta k slávě je plná překážek, on sám pivu moc nedá.

Zátky osudu“Musím přiznat, že můj vztah k pivu hodně zeslábnul. Nechci říct, že bych nějak abstinoval, do toho mám hodně daleko, ale piva už piju hodně málo. A dokonce je pravda, jak říká tady moje postava v Zátkách osudu, že já si pivo dám jen k těžkým jídlům – ke kachně a ke guláši. Ale že bych šel večer ven a dal si pět piv, to ne. Já to do sebe ani nedokážu dostat, mě z toho bolí břicho. Nejtěžší je to s Jirkou Langošem, kterej miluje pivo a já mu to nechci kazit, tak s ním jdu na to pivo a tam celej večer předstírám, že mi to jde. On jich vypije nepočítaně a já vypiju maximálně 4, což je pro mě asi nejvíc za celej rok – to máme už takovou tradici vždycky před Vánocema. Jsem spíš na víno a whiskey, ale jsem pyšnej na naše český pivo,” dodává Kolečko.

Jestli nevíš, co je prechorus, tak máš vstupenku maximálně tak před vrátnici do šoubyznysu.
Mnohem vřelejší a také mnohem proaktivnější vztah k pivu má ostravský muzikant Jiří Krhut, který pro Zátky osudu napsal titulní píseň a hudebně tvoří mimo jiné i se Štěpánem Kozubem, který je se Skórkou, Kolečkem a Ostravou již neodmyslitelně spjatý díky internetovému hitu sKORO NA mizině.

“Já jsem přes celé léto pivař a v zimě piju červené víno. Když je to dobré pivo, tak dokážu vypít čtyři pět piv. Teda když nemusím ráno pracovat. Což nemusím vlastně,” rozesmál sám sebe Krhut, který si stejně jako ostravský muzikant a herec Richard Krajčo v Zátkách osudu střihl filmovou podobu sám sebe.

Srrrrdcé nehasnou! Dlouhé rrrr! To se divím, že mu to ten Gott vzal.


“Přišlo mi to přirozené, myslím, že jsem si na kamery rychle zvyknul. Měl jsem napsané věty, se kterými bych normálně nesouhlasil, tak jsem si je řekl tak, jak bych je asi řekl. Bylo to volnější, než kdybych hrál nějakého romantika. I když jsem romantik,” směje se opět Krhut.

“Titulní písničku jsem doma složil hodně rychle, protože zadání bylo, že to má být trošku punk, trošku pop, má tam být nějak Ostrava a měl jsem zadaná nějaká slova,” vzpomíná Krhut.

“Ve studiu jsem byl velice překvapen, protože jsem se nabízel, že kdyby to nějak kulhalo, tak to nahraju, ale kluci z filmové kapely si vymysleli tak skvělou aranž, která mě nadchla, že jsem pak jen hledal kompromis mezi tím, s jakou představou jsem to tvořil a s čím přišli oni. Všichni jsme byli překvapení, jak to těm klukům jde. Byl to takový green day grunch. Mám z toho radost, protože jsem nevěděl, jaký bude mít ta písnička háv a dopadlo to super,” dodává Krhut.

Richarde, kde máš zbytek kapely? Makaj v lidušce, aby měli na složenky.


V Zátkách osudu však nezazní jen jeho píseň. O to se postará ostravský muzikant a herec Richard Krajčo, jehož účinkování v příběhu doposud tvůrci tajili, aby měli fanoušci kanálu Dobře vycpaný bobr překvapení. Jelikož už si ale příběh žije svým příběhem, není žádným tajemstvím, že si i Richard dokázal udělat legraci sám ze sebe, o čemž se můžete přesvědčit zde:


Bylo to v létě a já v jedné větě, obklopen kvítím řekl jsem Ti, co cítím..


A kdo ztvárnil členy kapely Vodraný, kteří podle protivného pražského producenta Kolečka “nejsou vizuálně tak zajímavý” jako Anežka v podání Vindy Krejčí, která oplývá slezským tajemstvím?
Autoři již od samotného začátku počítali se zapojením fanoušků alespoň po kreativní stránce, aby mohli být i nyní součástí tvorby. Na sociálních sítích pivovaru Ostravar, který natočení komedie finančně podpořil, se o jejich přízeň utkalo celkem osm ostravských herců. Ti soupeřili o místo ve filmové kapele snů. Díky hlasům fanoušků Ostravaru nakonec v komedii Zátky osudu hrají Vlastimil Burda, Jan Chudý a Milan Cimerák. Všichni jsou nejen výborní herci, které diváci mohou vidět třeba v ostravské Komorní scéně Aréna nebo v Těšínském divadle, ale také skvělí muzikanti.





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Kolečko, Krajčo, Krhut – nová komedie Zátky osudu:

Kolečko, Krajčo, Krhut – nová komedie Zátky osudu
Kolečko, Krajčo, Krhut – nová komedie Zátky osudu
Kolečko, Krajčo, Krhut – nová komedie Zátky osudu
Kolečko, Krajčo, Krhut – nová komedie Zátky osudu
Kolečko, Krajčo, Krhut – nová komedie Zátky osudu
Kolečko, Krajčo, Krhut – nová komedie Zátky osudu
Kolečko, Krajčo, Krhut – nová komedie Zátky osudu
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !