Vítejte ve třetí sezóně Kouzelných bylinek. Opět budeme společně objevovat, učit se, vařit a za bylinkami také hodně cestovat.První díl pořadu Kouzelné bylinky - Kyselo, aby bylo veselo je o skupině potravin, které našemu tělu nesmírně prospívají. Kvašené potraviny, jako je například kysané zelí, jsou nabité vitamínem C, pročišťují, prospívají našemu trávení, imunitě i dobré náladě. A tak je dobré jíst je hlavně v zimě a během předjaří.

A což teprve pravé podkrkonošské kyselo s žitným kváskem! Uvaří nám ho naše nová kuchařka – lektorka zdravého vaření Míša Sedláčková. Budeme samozřejmě i zahradničit – Radovan Hájek nám poradí, jak na bylinky v truhlíku. A botanik Jiří Pirner nás v pořadu Kouzelné bylinky - Kyselo, aby bylo veselo zavede do úžasné a veřejně přístupné zahrady léčivých rostlin v Brně. Zkrátka tip na zajímavý výlet.
Kouzelné bylinky - Kyselo, aby bylo veselo můžete sledovat 7. 2. 2016 od 18,25 hodin na ČT1!
Tento článek také můžete