Kouzelné bylinky budou tentokrát provoněné levandulí, rozmarýnem a bazalkou, kořeněné česnekem a skropené zlatavými kapkami olivového oleje. Nechte se inspirovat a osázejte si společně s moderátorkou Simonou záhon bylinkami, které jsou typické pro středomořskou kuchyni. Do té nás pozve michelinský šéfkuchař Riccardo Lucque na italskou kulinářskou klasiku.
Porchetta, čili pečená vepřová roládka, je plná úžasných bylinek a koření. Epizoda Kouzelné bylinky - Poklady Středomoří je zkrátka tak trochu gastronomická, a tak nás čeká ještě další recept. I na Šumavě se najde kuchař, který vykouzlí voňavé francouzské ratatouille a vysvětlí, které bylinky paří do bouquet garni.
Žádná kuchyně se neobejde bez česneku. Ten sice původně pochází z Asie, ale víme, kde hledat ten nejlepší – u nás, v Čechách a na Moravě.
Pan inženýr Kozák, šlechtitel a znalec odrůd českého česneku nám poradí, jak si vypěstovat ten nejzdravější a nejostřejší.
Kouzelné bylinky - Poklady Středomoří můžete sledovat 14. 6. 2015 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj: Česká televize
Foto: Martin Mrnka, Marek Smolař
Foto: Martin Mrnka, Marek Smolař