Autor: Martin Legeza
Nakladatelství: Esence
Datum vydání: 9 / 2019
Formát: 177 × 241 mm, 747 g
Počet stran: 208
Vazba: pevná
Cena: 319 Kč
Mladý student Martin Legeza, který letos v září vydal v nakladatelství Euromedia svou první kuchařku, se stal vítězem za Českou republiku v kategorii První autorská kuchařka a postupuje do finále celosvětové soutěže Gourmand World Cookbook Awards 2020!
Martin vybral svoje nejlepší recepty a sestavil je podle jednotlivých sezon – vybírá a vaří vždy z toho, co v daném měsíci dozrává, nebo co je pro daný měsíc typické. A protože ještě studuje a jeho rok se tedy odvíjí od začátku školního roku do prázdnin, začíná v září tím, co se u něj doma chystávalo na první školní den, a pokračuje „svým“ rokem až do prázdnin a jídel, která mu o prázdninách vařila babička.
Nemůže samozřejmě zapomenout na oslavy svatého Martina, Vánoce a dokonce ani na „nové“ svátky, takže ve své kuchařce přináší například i recepty na valentýnské menu.
O autorovi knihy 12 měsíců v české kuchyni
Martin Legeza (*2001) je čerstvě osmnáctiletý student gymnázia, který se rád baví, cestuje, lyžuje, chodí do tanečních… a na rozdíl od jiných teenagerů už od 10 let také rád vaří, zkouší a obměňuje staré recepty a vymýšlí nové. Svoje recepty i zápisky z všedních i svátečních dní uvádí na svém blogu, který píše od svých 15 let, a také na Instagramu.
Tuto knihu 12 měsíců v české kuchyni zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního klubu.
ZUZI
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz