Protože se bude věnovat italské kuchyni, odjel na svůj rodný ostrov Elba, z něhož nám přinese spoustu nových zajímavých receptů, v nichž nás přesvědčí, že italská kuchyně je jednoduchá a pro české lidi lehce dosažitelná – a navíc se k letnímu období skvěle hodí. Společně s Emanuelem nahlédneme i do života Italů, do italských restaurací, výroben sýrů, uzenin, olivových olejů, vín, zarybaříme si a poznáme zajímavou architekturu i přírodní krásy různých míst.
Poznáme také jeho rodinu, přátele i Emanuela samotného tak, jak jsme ho ještě neměli možnost vidět, a dozvíme se spoustu zajímavých receptů, nad nimiž se nám budou sbíhat sliny. Užijte si i vy Léto s Italem v neděli 7.9. 2014 na Primě!
Léto s Italem – 7.9. 2014:
Dnes se s Emanuelem pojedeme podívat do městečka Spoleto na výrobu vysoce kvalitního olivového oleje. Po výborném obědě se přesuneme trajektem na Emanuelův rodný ostrov Elba, který je po Sicílii a Sardinii třetím největším italským ostrovem. Elba je navíc známá také tím, že se zde pěstuje vinná réva. Emanuele nám ukáže nejzajímavější místa, seznámí nás s místními specialitami, nakoupí suroviny a pak se s chutí vrhne na přípravu další báječné večeře...