Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 16.10. 2024
Dnes má svátek Havel
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Listen to my Heart: Moje láska k životu

20. 12. 2017 | Knižní tipy
Název: Listen to my Heart: Moje láska k životu
Autor: Marie Fredriksson, Helena von Zweigbergk
Nakladatelství: Omega
Datum vydání: 10 / 2017
Formát: 130x200 mm
Vazba: vázaná
Počet stran: 224 stran
Cena: 299 Kč


Autobiografie zpěvačky

skupiny ROXETTE


„Chci vám vyprávět, jaké to je, když člověka zasáhne osud tak, jako zasáhl mě.“


Jako zpěvačka kapely Roxette dobyla Marie Fredriksson pódia celého světa a po dětství poznamenaném chudobou zažila, kterak se pohádka stává skutečností. Všechen úspěch však ztratil svůj smysl, když se dozvěděla diagnózu: smrtelný nádor na mozku. Životní priority se v ten okamžik zcela změnily.

Rakovinu porazila, přesto se však Marie již více než patnáct let potýká s jejími následky, které ji nakonec donutily se s pódiem nadobro rozloučit.

Listen to my heart je příběhem velké lásky, smutku, ohromného úspěchu a vítězství nad osudem – díky lásce k životu.

„Chci vám říct jen to důležité. Žádné kudrlinky. Prostě tak, jak to doopravdy bylo.“

Z Marie vyzařuje zvláštní moudrost a má jistý nádech tajemna. Jako by zažila věci, které není možné vyjádřit slovy. Věci, z nichž se člověku zatočí hlava, dlouhé cesty po světě i svém vlastním nitru, do nejhlubší temnoty a znovu vstříc světlu, kilometr za kilometrem.

Jen co mi Marie pohlédne do očí, okamžitě pochopím, jak vážně míní své přání. Že svým příběhem sleduje skutečný cíl, pro sebe i pro druhé.

Mezery v jejích vzpomínkách představují jeden z důsledků nádoru na mozku. Jedna po druhé se však zapomenuté události vracejí a nyní nadešla chvíle, aby z nich zpátky složila příběh vlastního života.

To ale nebylo jediným důvodem pro napsání této knihy. „Přeji si, aby se o tom lidé dozvěděli,“ říká rozhodně.


O autorech knihy Listen to my Heart: Moje láska k životu


Marie Fredriksson
, původním jménem Gun-Marie Fredriksson (*1958) je švédská zpěvačka, skladatelka a pianistka. Proslula především ve skupině Roxette, kterou založila spolu s Per Gesslem roku 1986. Na svém kontě má však i sólové projekty.

První hit The Look přišel roku 1989 a znamenal zlom v její kariéře. Píseň zaznamenala mimořádný mezinárodní úspěch a z Roxette přes noc učinil jedny z nejznámějších švédských umělců na světě. Z druhého alba podobný úspěch zaznamenal i song Listen to Your Heart. Velmi známá je i písnička It Must Have Been Love z filmu Pretty Woman s Julií Roberts a Richardem Gerem v hlavních rolích.

Roku 2002 u ní lékaři objevili zhoubný mozkový nádor.  Podstoupila operaci, sérii chemoterapií a radioterapií a náročnou rekonvalescenci. Učila se znova číst, psát i počítat. Vyhledávala klid a začala malovat. Až roku 2005 poskytla první rozhovor a začala opět zpívat.

Helena von Zweigbergk se narodila v roce 1959 a pracuje ve Švédsku jako novinářka, spisovatelka a rozhlasová moderátorka.


Tuto knihu Listen to my Heart: Moje láska k životu koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Omega.


ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
skupinu mám rádaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Zlaťáky