Autor: Eva Francová
Nakladatelství: MOTTO
Datum vydání: 12.09.2019
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
Formát: 170x240 mm
Počet stran: 224
Cena: 297 Kč
Luštěniny jsou v současném českém jídelníčku opomíjenou popelkou. Mohou se však stát, nejen pro vegetariány a vegany, zdrojem hodnotných bílkovin. Mnoho lidí si ale neumí poradit s jejich přípravou. Právě pro ně přináší tato kuchařka řadu nápaditých receptů.
Luštěniny jsou v současném českém jídelníčku opomíjenou popelkou. Mohou se však stát, nejen pro vegetariány a vegany, zdrojem hodnotných bílkovin. Mnoho lidí si ale neumí poradit s jejich přípravou. Právě pro ně přináší tato kuchařka řadu nápaditých receptů.
Ukázka z knihy Luštěniny ze Svatojánu:
Červená čočka se špenátem
Na dvě hodiny namočíme 500 g červené čočky, poté ji přecedíme a propláchneme. V hluboké pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje a osmahneme na něm lžíci strouhaného zázvoru, pokrájenou cibuli, tři utřené stroužky česneku, lžíci garam masaly, půl lžičky kurkumy a lžičku tlučeného koriandru. Přidáme 400 g špenátu, 400 g krájených sterilovaných rajčat, tři malé papričky, 200 g pokrájeného tofu (já měla bylinkové a zeleninové, ale je to v zásadě jedno) a čočku. Zalijeme 400 ml horké vody, zamícháme a dusíme bez pokličky ještě 10 minut, občas promícháme. Osolíme a ochutíme šťávou z půlky citronu. Podáváme s indickými plackami.
Tuto knihu Luštěniny ze Svatojánu koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Albatros media.
Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz