Podtitul: Pravda o soli, cukru, tuku a především o lepku
Autor: Levinovitz Allan
Nakladatelství: Grada
Datum vydání: 11/2015
Formát: 15 × 21 cm
Počet stran: 272
Cena: 299 Kč
Čemu máme věřit? Komu máme věřit? Měli bychom jíst maso, nebo ne? Libové maso, nebo tučné maso? Vznikají při grilování karcinogeny? Zabraňuje brokolice vzniku rakoviny? Jsou umělá sladidla bezpečná? Můžeme pít z plastových lahví? Snižuje běhání riziko vzniku rakoviny?
Pravda o tom, co jíme, není příliš romantická. Žádní stravovací démoni nebo zázračné léčby neexistují. Žádná rajská minulost nikdy nebyla – ani ušlechtilí divoši, zázračné elixíry, dokonce ani žádná pořádná dieta. Démony jsou výživoví poradci a panikáři, kteří vás nakazí svou úzkostí, neustálým objevováním nových toxinů a skrytých zabijáků, načež vám nabídnou rady, jak vás zachrání ze stravovacího pekla, které oni sami vytvořili…
Celý život nám je předhazováno, že musíme omezit příjem potravin a jídla, které milujeme, abychom zhubli a byli zdraví, Jenže tyto strachy z jídla jsou založeny na mýtech, nikoli na vědě – a pravda vás jistě překvapí a osvobodí!
O autorovi knihy Lži a mýty o tom, co jíme
Autor sám o sobě:Působím jako profesor religionistiky na Univerzitě James Madison. Moje akademická činnost se zaměřuje zejména na myšlenky klasické Číny, filozofii hry a prolínání náboženství a medicíny. Jako vysokoškolský student jsem studoval filozofii a religionistiku ve Stanfordu, doktorský titul z religionistiky a literatury jsem získal na univerzitě v Chicagu.
Své články pravidelně publikuji v periodikách jako The Atlantic, Slate, Wired, The LA Review of Books, The Believer a The Millions a dále také v nejrůznějších akademických novinách a časopisech.
Žiji v Charlottesville ve Virgínii se svojí manželkou, dcerou a kočkou. Napodobeniny sýru jsou mým stravovacím tabu.
Tuto knihu Lži a mýty o tom, co jíme koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Grada.
ZUZI
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz