Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 08.09. 2024
Dnes má svátek Mariana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Maledivy

13. 07. 2024 | Asie
O Maledivách se tvrdí, že jsou zde nejkrásnější pláže světa. Možná máte ale svou nejkrásnější pláž světa spojenou s nějakým životním zážitkem a pak jí může být písečná duna u Baltu nebo úplně obyčejné místo někdo v Chorvatsku. Jedno je ale jisté, na Maledivách si každý může najít svou pláž a bude spokojený, navíc se na ní s největší pravděpodobností nebude mačkat se stovkami dalších lidí.

Maledivy se rozkládají na asi 1200 ostrovech o velmi nízké nadmořské výšce, protože jsou korálového původu. Na každém je spousta pláží tvořených velmi jemným bílým pískem a všude najdete místa, která jako byste předtím viděli na prospektech cestovních kanceláří. Navíc z pláže to většinou není daleko k hraně útesu, kterému tady říkají house reef, tedy domácí útes, takže kromě koupání, plavání můžete trávit hodiny v tom obřím akváriu plném barevných tropických ryb včetně žraloků, murén, mant a želv. Většinu rybek jste nikdy neviděli, ale pokud vás podmořský život zajímá, můžete si v každém obchodě se suvenýry koupit trošku předražené leporelo s vyobrazením všech ryb a dalších mořských živočichů. Mnohé ostrovy jsou také rájem surfařů. Pestrý život najdete i na sebemenším ostrůvku, přinejmenším se setkáte s ještěrkami, pestrobarevnými ptáky nebo obrovskými netopýry. Díky teplu a dostatku srážek je všude vegetace velmi bujná a rychle roste. 

Maledivy jsou drahé. Cenu můžete snížit tak, že pojedete mimo hlavní sezonu, která je od prosince do ledna. Nejnižší cenu si zajistíte od května do listopadu, ale v době evropských prázdnin řada rezortů ceny navyšuje. Na druhou stranu většinou nebudete potřebovat místní měnu, kterou je maledivská rupie, protože všude vše zaplatíte kartou nebo v amerických dolarech. Chystáte někomu poslat pohlednici? Tak si v hotelu na ni připravte 2 dolary a další 3 na poštovné. Pokud se vám ale podaří dostat do hlavního města na poštu, tak obojí koupíte nejméně 3x tak levněji.

Maledivy jsou muslimskou zemí, proto se kromě svolávání k modlitbám několikrát denně setkáte také s dalšími atributy této víry, např. se zákazem pití alkoholu. Ten ale v resortech pro cizince volně seženete zcela bez problémů, ale tomu odpovídá i cena běžného koktejlu, která začíná na 25 dolarech. Kdo rád o dovolené popíjí, měl by na Maledivách rozhodně zvážit možnost all inclusive.

Místní se nikdy nekoupou v moři jinak než v oblečení, ženy se na veřejnosti většinou vůbec  nekoupou. Moře je tak vyhrazeno hlavně dětem. Spousta místních obyvatel vůbec neumí plavat. V resortech se s místními u moře samozřejmě nesetkáte a koupat se můžete v plavkách, nahota se ale netoleruje ani tady a koupání nebo opalování nahoře bez také není povoleno.

Většina hotelových resortů má také vlastní cestovní kancelář, takže pokud chcete poznat jak opravdu žijí místní, můžete si koupit výlet na nějaký vybraný obydlený ostrov. V resortech většinou nepracují místní, ale třeba Indové nebo  Bangladéšané. Na druhou stranu jsou velmi přátelští a nakloněni krátkému rozhovoru o své rodině, rádi se třeba chlubí svými dětmi. O politice nebo náboženství zásadně konverzovat nemůžete.

Maledivy jsou opravdový ráj na zemi. Jediné, co by vám mohlo zkazit pobyt, je nadbytek ruských turistů ve vašem hotelu. Maledivy jsou jednou z mála destinací, kam Rusové smí bez problémů. Některé hotely jimi byly loni přímo napěchovány. Po stížnostech zejména Angličanů, Němců a Nizozemců dobré hotelové komplexy začaly regulovat počet turistů z Ruska.  Cestovní kanceláře to ale většinou neví, proto je dobré se informovat přímo v hotelu. Některé typické zlozvyky ruských turistů (předbíhání vždy a všude, opilost, neznalost jiného jazyka než ruštiny, vymáhání služeb, které si nezaplatili i poněkud svérázný způsob stolování) by vám mohly zkazit dovolenou, na kterou jste dlouho šetřili. Naopak pokud si chcete zopakovat svou školskou ruštinu, zde máte příležitost. V každém resortu je minimálně jeden pracovník, který mluví plynulou ruštinou.


Kvetinka65 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Maledivy:

Maledivy
Maledivy
Maledivy
Maledivy
Maledivy
Maledivy
Maledivy
Maledivy
Maledivy
Maledivy
Maledivy
Maledivy
Maledivy
Maledivy
Maledivy
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil


Pěkný článek a krásné fotkySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článek i fotkySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles