Vánoční cukroví - nejoblíbenější recepty Vánoční cukroví - nejoblíbenější recepty Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 04.12. 2024
Dnes má svátek Barbora
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Michelinská šéfkuchařka míří na Karlovský gastrofestival, připraví menu pro gurmány

7. 09. 2019 | Ze společnosti
-Komerční sdělení-

Mimořádný zážitek nabídne milovníkům špičkové gastronomie Spa hotel Lanterna ve Velkých Karlovicích.  Při příležitosti známého Karlovského gastrofestivalu se zde 5. a 6. října jako host představí první a dosud jediná žena ve střední Evropě oceněná prestižní michelinskou hvězdou, Maďarka Eszter Palágyi. Nenechejte si ujít degustační menu této respektované a talentované šéfkuchařky, která připraví v sobotu 5. října Michelinskou galavečeři a o den později Michelinský oběd.

Obě menu jsou mimořádnou příležitostí zakusit zážitkovou maďarskou gastronomii v její vrcholné podobě a snoubenou s vyhlášenými maďarskými víny.

Eszter Palágyi„Eszter Palágyi je velmi vytížená a mimo svou restauraci Costes prakticky nehostuje. O to víc nás těší, že přijala naše pozvání a my můžeme její nevšední talent přiblížit také u nás. V době, kdy restauracím vládnou převážně muži, je teprve 32letá maďarská šéfkuchařka v gastronomickém světě skutečnou raritou,“ láká ředitel Karlovského gastrofestivalu Tomáš Blabla.

Sama Eszter Palágyi o sobě s nadsázkou prohlašuje, že po mluvení a chození bylo vaření hned třetí dovedností, kterou si v životě osvojila. A nutno dodat, že tuto dovednost svou pílí a trpělivostí přivedla až k hvězdné dokonalosti. Hned po škole zamířila na stáže v nejlepších podnicích v Anglii, Francii a Německu, čtrnáct let sbírala zkušenosti a po návratu teď slaví jeden triumf za druhým.
„Nejenže opakovaně obhajuje michelinskou hvězdu, ale svou restauraci Costes přivedla již třikrát za sebou k prvnímu místu v TOP 10 restaurací Maďarska a třikrát za sebou v letech 2016 až 2018 byla také vyhlášena jako Chef of the year v Maďarsku,“ dodává Tomáš Blabla.

Karlovský gastrofestivalV seznamu osobností, od nichž se úspěšná Maďarka učila, se skví i jméno kultovního „šéfkuchaře století“, Francouze Joëla Robuchona. Právě Francie ji oslovila natolik, že její vlivy prolíná do národní maďarské kuchyně. „Ve Francii jsem se poučila o čisté eleganci a komplexních chutích, což od té doby využívám při vymýšlení a vaření svých jídel. Vždy používám maďarské sezónní suroviny a tradiční metody úpravy, které zachovávají jejich charakteristickou chuť,“ popisuje šéfkuchařka, k jejímž nejoblíbenějším surovinám patří lanýže a zvěřina.

Na ty ve Velkých Karlovicích samozřejmě také dojde. Hlavním chodem sobotní galavečeře bude zvěřina se švestkovými noky a růžičkovou kapustou, mezichodem pak pstruh s kukuřicí a lanýžem. Těšit se ale můžete i na další lahůdky, mezi nimiž jistě zaujme dezert Somlói Galuska (maďarská čokoláda s ořechy, rumem a rozinkami) nebo vyhlášená maďarská mangalica.


Vpředvečer gastrofestivalového víkendu, v pátek 4. října, se ještě ve Spa hotelu Lanterna uskuteční zahajovací galavečeře v podání místního týmu vedeného šéfkuchařem Josefem Tydlačkou. Menu bude snoubeno s prestižní značkou šampaňského G.H.Mumm.
Nenechejte si ujít ani další program Karlovského gastrofestival a zapište si jeho termín do diáře. Spoustu ochutnávek pod širým nebem v 3,5 km dlouhém horském údolí můžete zažít o víkendu 5. a 6. října 2019.
Více: www.karlovskygastrofestival.cz

Hotel Lanterna - restaurace Vyhlídka


Michelinská galavečeře Eszter Palágyi

Sobota 5. 10.
    • Něco malého na zub: Mangalica
    • Amuse Bouche: Costes „Kocsonya“
    • Chléb s máslem
    • Předkrm: Kachní játra s červeným zelím, Tokaji Aszú a maďarskou brioškou
    • Mezichod: Pstruh s kukuřicí a lanýžem
    • Hlavní chod: Zvěřina, švestkové noky „Szatmari“, růžičková kapusta a slunečnice topinambur
    • První dezert: Costes Honeycomb; citronový krém se slunečnicovými semínky
    • Hlavní dezert: Costes „Somlói Galuska“ - maďarská čokoláda s ořechy, rumem a rozinkami
    • Petit Fours

Michelinský oběd Eszter Palági

Neděle 6. 10.
    • Něco malého na zub: Mangalica
    • Amuse Bouche: Costes „Kocsonya“
    • Chléb s máslem
    • Předkrm: Kachní játra s červeným zelím, Tokaji Aszú a maďarskou brioškou
    • Hlavní chod: Costes Signature Dish; „Mangalica“, červená řepa a káva
    • Dezert: Costes Honeycomb; citronový krém se slunečnicovými semínky
    • Petit Fours



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Michelinská šéfkuchařka míří na Karlovský gastrofestival, připraví menu pro gurmány:

Michelinská šéfkuchařka míří na Karlovský gastrofestival, připraví menu pro gurmány
Michelinská šéfkuchařka míří na Karlovský gastrofestival, připraví menu pro gurmány
Michelinská šéfkuchařka míří na Karlovský gastrofestival, připraví menu pro gurmány
Michelinská šéfkuchařka míří na Karlovský gastrofestival, připraví menu pro gurmány
Michelinská šéfkuchařka míří na Karlovský gastrofestival, připraví menu pro gurmány
Michelinská šéfkuchařka míří na Karlovský gastrofestival, připraví menu pro gurmány
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !