Proč ve slavném francouzském Bordeaux míchají vinné odrůdy Cabernet a Merlot? A co má s nimi společného ryba? Nový magazín nejen o víně. Režie pořadu Milovníci vína: Bordeaux – Cuveé V. Karas a J. Berka (Premiéra)
Také tentokrát navštívíme vinařskou Moravu a poznáme legendu moderního moravského vinařství, pana Ing. Miloše Michlovského. Zdatným souputníkem mu bude šlechtic baron de Coincy, který produkuje několik tisíc láhví vína speciálně určeného na stůl francouzského prezidenta a jejich ministerstva zahraničí.
Také tentokrát navštívíme vinařskou Moravu a poznáme legendu moderního moravského vinařství, pana Ing. Miloše Michlovského. Zdatným souputníkem mu bude šlechtic baron de Coincy, který produkuje několik tisíc láhví vína speciálně určeného na stůl francouzského prezidenta a jejich ministerstva zahraničí.
Svůj malý díl dostanou z klasicky vyráběného vína oblasti Pomerol také některé špičkové tříhvězdičkové restaurace světa. Dozvíme se, co znamenají ve vinném světě slova „negociant“ a „en primeur“. A abychom nestoupali příliš vysoko, ukážeme si, jak se vína míchají z různých odrůd také u nás doma, v Rakvicích z Velkopavlovické vinařské oblasti na Moravě.
Milovníci vína: Bordeaux – Cuveé lze sledovat 7. 11. 2020 od 17,55 hodin na ČT1!
Zdroj, foto:Česká televize