Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 10.10. 2024
Dnes má svátek Marina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na cestě po kolumbijském Nevado del Ruiz

8. 04. 2020 | Televizní tipy
Na cestě po kolumbijském Nevado del Ruiz s Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem na cestě po oblasti majestátního vulkánu Nevado del Ruiz, který v roce 1985 smetl ze zemského povrchu město Armero i s jeho dvaceti pěti tisíci obyvateli (Premiéra)

S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem se vydáme v pořadu Na cestě po kolumbijském Nevado del Ruiz do oblasti vulkánu Nevado del Ruiz. Majestátní vulkán při svém probuzení v roce 1985 smetl ze zemského povrchu město Armero i s jeho dvaceti pěti tisíci obyvateli. Přestože se událost vepsala do života mnoha lidí, kraj dnes kypí životem a místní obyvatelé jsou považováni nejen za vzor kolumbijské pohostinnosti, ale také baštu konzervativních hodnot této jihoamerické země. Nahlédneme do dnešního života v krajině plné kávových plantáží, které se také přezdívá „zóna cafetero“ neboli oblast kávy. V krajině strmých úbočí And se daří nejen kávě, ale i dalším Na cestěexotickým plodinám.

Pěstitelé na svých farmách mají díky rozmanitému klimatu možnost pěstovat v závislosti na nadmořské výšce celou řadu rozličných plodin, od brambor až po guanabanu. Kraj je bohatý nejen na plodiny, ale i na nerostné zdroje. Navštívíme doly v hornickém městečku Marmato, ve kterých se těží zlato již pět set let. Hornické rodiny si pronajímají jednotlivé štoly a sní svůj sen o nalezení bájného El Dorada. V oblasti níže po vulkány navštívíme pacifickou džungli, která směřuje až k tichému oceánu. Kraj je známý svými afrokolumbijskými komunitami potomků černých otroků. Jejich kultura je velmi rozdílná od tradicionalismu hrdých pěstitelů kávy v hornatých oblastech. Na cestě po kolumbijském Nevadu del Ruiz je pestrou pohlednicí různorodé krajiny i odlišných kultur, které po staletí žijí vedle sebe.

Na cestě po kolumbijském Nevado del Ruiz můžete sledovat 8. 4. 2020 od 21 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Na cestě po kolumbijském Nevado del Ruiz:

Na cestě po kolumbijském Nevado del Ruiz
Na cestě po kolumbijském Nevado del Ruiz
Na cestě po kolumbijském Nevado del Ruiz
Na cestě po kolumbijském Nevado del Ruiz
Na cestě po kolumbijském Nevado del Ruiz
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Stříbrňáky