Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 10.10. 2024
Dnes má svátek Marina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Národní parky Ugandy

21. 04. 2020 | Televizní tipy
Uganda není velká země, ale na své malé rozloze je esencí Afriky. Režisér Petr Hajn bere diváka na výpravu za zvířaty i lidmi do místních národních parků v pořadu Národní parky Ugandy  (Premiéra).

Už Winston Churchill označil Ugandu za esenci Afriky a perlu tohoto kontinentu. To jen potvrdil magazín National Geographic, když tuto zemi vyhlásil za top turistickou destinaci pro rok 2019. Co platilo za Winstona Churchilla, platí zjevně i o sto let později. Uganda sice není velká země, ale o to větší bohatství národních parků má k dispozici. Právě zážitek z návštěvy národních parků zprostředkovává režisér dokumentárního filmu Petr Hajn. Diváka vezme spolu se strážci rezervace na výpravu za horskými gorilami v horách parku Bwindy.

Spolu s ním se vypravíme v pořadu Národní parky Ugandy i do rybářské vesnice u kanálu Kanzinga, kde se plaví skupiny hrochů žijících zde v relativní symbióze se slony a krokodýly. A také do tropického lesa mezi šimpanze. Při těchto výpravách Národní parky Ugandyzároveň ukazuje, jak žijí lidé na kraji národních parků, jak soužití s chráněnými druhy ovlivňuje jejich život i jak soužití s lidmi ovlivňuje život a podmínky zvířat. A také to, jaký vliv na život v Ugandě má turistický zájem o tyto lokality.

Národní parky Ugandy můžete sledovat 21. 4. 2020 od 20,55 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Národní parky Ugandy:

Národní parky Ugandy
Národní parky Ugandy
Národní parky Ugandy
Národní parky Ugandy
Národní parky Ugandy
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Hromada zlaťáků