Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 28.09. 2024
Dnes má svátek Václav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Nebojte se medvěda

16. 09. 2012 | Vaše příběhy

Můj manžel jezdil často ještě za svobodna s partou kamarádů na vandr. Jednou, skoro už na podzim, vyrazili v počtu čtyř statných a statečných mužů na východní Slovensko. Bez stanů, jenom se spacákem a celtou, a zavazadlem zvaným US torna neboli usárna. Kdo někdy tento zázrak měl a dokonce ho musel balit, tomu nemusím vyprávět, jaké je to peklo. Kousek látky a popruhy. A do toho se musí všechno sbalit tak, aby to bylo co nejužší a nejkratší, kdo to nedokáže, sklidí jen posměch.

Hoši (pardón mladí muži) prochodili celý den a chystali se najít si místo na spaní. K tomuto účelu objevili krásné údolíčko, obklopené lesy ze všech stran. Udělali si malý ohníček, uvařili jídlo a chvíli potrápili své kytary a flétny, které s sebou museli mít, i kdyby měli padnout vysílením. Pak zhasili oheň a chystali se k spánku. Jen co zalehli, ozval se ze vzdálených lesů řev. Rázem byli všichni na nohou a přemýšleli, co to může být, pak se řev ozval znovu a trochu blíž. Medvěd, napadlo všechny. A hned taky začali přemýšlet, co dělat, kdyby se tu náhodou objevil. Milda, který byl pokud se týče jídla trochu nebojte se medvědahamižný, kupodivu vymyslel, že ze svých zásob uvolní část klobásek a bude je házet při případném útěku za sebe, medvěd je bude sbírat a pojídat, čímž se zabaví a zároveň zdrží. Slávek zase prohlásil, že to určitě bude medvědice, protože takhle může řvát jenom ženská, a že při své malé postavě si sedne na bobek a bude dělat medvídě. Medvědice ho adoptuje a bude se o něho starat. Můj tehdy budoucí manžel jen všem poradil, aby se medvědovi nedívali do očí, že by to mohl považovat za výzvu k boji. Ale protože byla tma jako v pytli, pohled z oka do oka huňáče opravdu nehrozil. Poslední ze čtveřice - Arnoštek všem vynadal, že jejich rady jsou všechny blbé a že se musí dělat rámus. Za tím účelem vyzval kamarády, aby začali hrát na své nástroje, medvěd přestane řvát a začne tancovat - už to prý viděl v cirkuse.

A pak se řev ozval znovu a mnohem blíž, problém byl v tom, že se po údolí rozléhal a nebylo poznat z jaké strany přichází. Kamarádi rázem zapomněli na všechno, co vymysleli, sebrali věci (na nějaké balení nebyl čas) a začali prchat.

Chvíli, asi hodinu, se motali po lese, ale pak se přece jen dostali na silnici a po ní na nějakou zastávku. Ve staré plechové boudě strávili celou noc.

Ráno, nevyspalí a špinaví, přemýšleli, co dál. K zastávce dorazil nějaký místní stařík. Hoši mu hned vyprávěli, jakou hrůzu v noci zažili.

Muž je vyslechl a vážně pravil:"Chlapci chlapci, to byli jeleni, teď je jejich čas."

Doma kamarádi všem vyprávěli o setkání téměř tváří v tvář medvědovi, z neznámých důvodů totiž tak nějak zapomněli na muže ze zastávky a jeho zmínce o jelenech.

Martinnatr - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Nás takhle s kamarádkou strašil na vandru srnec,ten v říji tak podivně štěká.Nakonec jsme po něm hodily plechový hrnek a pak už dal pokoj.
Obrázek uživatelky
profil
ktorý dokazuje, že strach má naozaj veľké oči.
No ja by som sa na ich mieste určite ... od strachu.
"Medveď" by sa na tom šmykol a prestal by ma prenasledovať.
Obrázek uživatelky
profil
taky jsem se trošku na konec i zasmála..ale nechtěla bych to zažít..Smajlíkasi bych se ...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezky napsaný článek. Jsem se po ránu hezky pobavila.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
zase super!!!SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles