Žádný sporák s indukční deskou, jen kotlík a otevřený oheň. Celkem 29 týmů bojovalo v Úvalech u Prahy o ten nejlepší guláš. Akce se zúčastnilo na 1000 návštěvníků, kteří tak měli možnost ochutnat a hodnotit celou škálu variací tradiční klasiky českých kuchyní. Jednotlivá jídla se lišila množstvím cibule, ve výběru masa (na stole se sešly hovězí, vepřové, skopové nebo zvěřinové guláše), v druzích přísad nebo celkovém závěrečném dochucení.

Vítězem se podle poroty, ve které zasedli také mistr světa v čepování piva Lukáš Svoboda a starosta Úval Petr Borecký, stal tým Valaši Zavadilka, jejíž členové si odvezli jako trofej kotlík, grilovací sadu a putovní pohár. „Především mě ale zaujalo, jaká byla na akci báječná atmosféra. Lidi se vařením bavili a to je hlavní,“ svěřil se Jiří Babica.
Kulinářské tipy a zajímavé recepty můžete vidět v pořadu Babica vs. Sapík každou sobotu a neděli na TV Barrandov v 17:30 hodin.
Zdroj, foto: TV Barrandov