Ve třinácti dílech nového pořadu se diváci dozvědí mnohé o surovinách, jejich původu
a receptech na jejich zpracování. Hrdinou kuchyně bude vždy jedna surovina z místních zdrojů – mimo jiné krůta, švestka, losos či vejce. S herečkou a bloggerkou Marií Doležalovou a nadšencem do vaření Martinem Škodou pak budou nejenom vařit, ale i cestovat.
Vypraví se na místa, kde se „hrdinům kuchyně“ nejlépe daří, kde je chovají či pěstují opravdoví odborníci. Přímo od farmářů se dozví, co obnáší chovat ovce, králíky, jak vypěstovat dýni či vyrobit kozí sýr. A z farem se poté přesunou do kuchyně, kde je Marie s Martinem inspirují zajímavými recepty.
„Jídlo pro mě není jenom palivo, ale taky důležitá součást kultury, stejně jako třeba večer v kině nebo parádní koncert. Proto se držím myšlenky, že je ´Škoda nevařit´. Náš pořad nebude ale klasická cooking show. Nepůjde jen o vaření, v každém dílu se toho stane opravdu hodně. Cestováním po farmách přineseme zajímavé informace a věřím, že tak nabídneme více akce a diváci se i zasmějí. Přál bych si, aby se jim to líbilo a užili si to s námi stejně, jako jsme si to při natáčení užili my dva s Maruškou,“ láká diváky ke sledování Hrdiny kuchyně Martin Škoda.
Průvodkyni pořadu, která za sporákem Hrdiny kuchyně také přiloží „ruku k dílu“, Marii Doležalovou, vždy zajímalo, co jí. „Sbírání švestek, mytí třešní, loupání brambor na zahradě, ale i večeře s přáteli pod pergolou… Tohle všechno v našem pořadu bude. Nebude to nic, na co jsou lidé v kuchařských pořadech zvyklí. Nechtěla jsem, aby Martin v pořadu tančil, ale nakonec to tam protlačil. Tak na to se podívejte, ale na vlastní nebezpečí,“ směje se.
Nenechte se ujít nový lifestylový magazín plný nejen skvělých receptů! Radost z jídla může být totiž o to větší, když víme, z čeho vaříme.