Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.01. 2025
Dnes má svátek Vladislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Objevte nejzajímavější kávové rituály napříč kontinenty

2. 01. 2025 | Zajímavosti
Káva je víc než jen nápoj - v mnoha kulturách je její pití tradicí, společenským rituálem nebo dokonce uměním. Přinášíme vám přehled nejoblíbenějších způsobů, jak se káva připravuje a podává po celém světě. Možná objevíte inspiraci i pro vaše další setkání s přáteli nad kávou.

Turecko: 

Káva jako hluboký prožitek


V Turecku má káva bohatou historii a je natolik ceněná, že se říká, že by káva měla být černá jako peklo, silná jako smrt a sladká jako láska. Tradiční turecká káva se připravuje v džezvě - měděné konvičce, ve které se jemně mletá káva povaří s cukrem, dokud nevznikne hustá pěna. Turecká káva je nejen osvěžujícím nápojem, ale i způsobem společenského setkání a způsobem věštění z kávové sedliny.

Objevte nejzajímavější kávové rituály napříč kontinentyItálie: 

Espresso jako symbol životního stylu


Italové jsou známí svou láskou k espressu, což je silná, malá porce kávy připravovaná pod tlakem. Espresso je podáváno v malém šálku, Italové ho pijí rychle, často přímo u baru. Je jedním ze symbolů italsky charakteristického dolce vita a Italové si nedovedou představit svůj den bez tohoto rituálu.

Japonsko: 

Pomalý rituál pro milovníky preciznosti


V Japonsku mají oblibu v precizní přípravě kávy pomocí dripového filtru. Tento způsob připomíná malý obřad, kdy barista s pečlivostí nalévá horkou vodu na mletou kávu, aby vznikla jemná a aromatická chuť. Tento tzv. slow coffee rituál je odrazem japonské kultury, která si zakládá na detailech a trpělivosti.

Etiopie: Místo, kde se káva narodila


Etiopie je kolébkou kávy a zdejší rituál její přípravy se za stovky let téměř nezměnil. Tradiční etiopská káva se připravuje pomalu a obřadně. Praží se na pánvi, následně se namele a zalije vodou. Vše probíhá za přítomnosti rodiny a přátel a často trvá i několik hodin. Tento zážitek je pro Etiopany nedílnou součástí společenského života.

Vietnam: Káva s kondenzovaným mlékem


Vietnamci milují svou “cà phê sữa đá” - kávu s kondenzovaným mlékem podávanou s ledem. Silná káva se prolévá přes filtr přímo na kondenzované mléko, které nápoji dodává bohatou, krémovou chuť a příjemnou sladkost. Tento studený nápoj je ideální do horkého vietnamského klimatu a je jedním z nejoblíbenějších způsobů, jak si místní kávu užívají.



Zdroj, foto: FIXI COFFEE



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !