-Komerční sdělení-
Ať už patříte mezi zkušené znalce čokolády a dovedete si užít jemné nuance mezi různými druhy kakaových bobů, nebo vám čokoláda prostě jen chutná, tato čokoláda vaše chuťové buňky rozhodně nezklame. Značka Chocolat Madagascar je jedinečná prakticky v každém ohledu.
V čem se Chocolat Madagascar od jiných čokolád liší?
Co dalšího je na Chocolat Madagascar tak speciální?
Jedná se o tree to bar čokolády. Co to znamená? Tree to bar neboli česky od stromu po tabulku znamená, že jsou kakaové boby pěstovány na stejném místě, jakou jsou následně vyráběny čokolády. Což přináší spoustu výhod. Už zmiňovanou čerstvost a lepší chuť čokolád, ale také podporu místní ekonomiky a drobných farmářů nebo snížení uhlíkové stopy, protože se kakao nepřeváží různě po světě do vzdálenějších továren.
S tím také souvisí pojem raisetrade, jehož je Chocolat Madagascar průkopníkem. Raisetrade je maximální možná úroveň nám už dobře známého a rozšířeného pojmu faitrade. Raisetrade nezabezpečuje pouze vyplácení férových cen drobným dodavatelům, ale zajišťuje, aby většina zisku z prodeje suroviny zůstavala místní ekonomice (ve většině případech se totiž jedná o rozvojové země).
Chocolate Madagascar sbírají jedno ocenění za druhým (získala již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award v letech 2017 a 2020 a Shining Bright Award 2020 nebo ve Finest Origin). A navíc se mohou pochlubit i biocertifikací (certifikát Ecocert).
Jak čokolády Chocolat Madagascar vlastně chutnají?
Stejně jako u vína, čaje, kávy a dalších potravin, i u kakaových bobů významně ovlivňuje jejich chuť prostředí, kde se pěstují. Kakaové boby, které používá Chocolat Madagascar rostou v unikátním prostředí madagaskarského deštného pralesa. Tamní půda a klima jim dodává velice specifický chuťový profil plný ovocných tónů - chutnají po lesním ovoci, třešních a citrusech.
Čokolády mají díky tomu velice komplexní chuť, bez nežádoucí hořkosti, a není je proto třeba nijak dochucovat, chemicky ošetřovat alkalizací ani přehnaně doslazovat. Oproti konvenčně prodávaným čokoládám tak Chocolat Madagascar obsahují průměrně až o 50 % méně cukru, a přesto chutnají výborně.