Pavlova dort – Austrálie
Tento dort je velmi oblíbený u našich protinožců. Australané a Novozélanďané si jej dopřávají při příležitosti každého významnějšího svátku. V obou zemích je považován za národní jídlo a obě země se přou o jeho původ.Tento dort je lehký a nadýchaný. Připravuje se ze šlehaných bílků a uvnitř je plněný krémem. Nakonec je dozdobený šlehačkou a čerstvým ovocem.Sachrův dort
Původní vídeňský čokoládový dort s meruňkovou marmeládou je jedním ze symbolů Vídně. Autorem receptu dortu je Franz Sacher.Jeho syn pak jeho původní recepturu vylepšil meruňkovou marmeládou a čokoládovou polevou. Sacherův dort se stal jedním ze symbolů Vídně.
Jablečný tartetatin
Obrácený koláč je tradiční francouzskou specialitou, která vznikla jen tak náhodou nepozorností jedné ze sester Tatinových.MilleFeuille
Tento dezert pochází z Francie. Základní ingrediencí je listové těsto prokládané krémem z různých přísad. Nejčastější jde vanilkový nebo pistáciový krém. Dezert se nakonec zdobí čerstvými jahodami.Zdroj, foto:HERA