Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 10.10. 2024
Dnes má svátek Marina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Papua Nová Guinea: dva světy - Vojta a Sentiko

27. 05. 2020 | Televizní tipy
Osudy první generace novoguinejských vědců, kteří ovládají mikroskop, stejně jako luk. Režie pořadu Papua Nová Guinea: dva světy - Vojta a Sentiko K. Mikulcová (Premiéra)

Český biolog prof. RNDr. Vojtěch Novotný, CSc. založil před 20 lety výzkumné centrum tropické ekologie na Nové Guineji. V dokumentárním seriálu z divokého ostrova nás seznamuje se svými novoguinejskými kolegy. Mladí vědci jsou často první z vesnice či kmene, kteří opustili rodiště. Mají vyšší vzdělání a ovládají technologie, přesto umějí bojovat, lovit šípy a věří v čaroděje. Ačkoliv jsou odborníky na hmyz či botaniku, bojí se uhranutí. Seriál o životě v divočině, cestě ke vzdělání, vědě, rodině i magii.

Papua Nová Guinea: dva světy - Vojta a SentikoVojtěch Novotný chtěl být od dětství biologem a poznávat tropické lesy. To se mu již dvacet let daří na Nové Guineji, kde spolu kolegy vybudoval jedno z nejvýznamnějších center výzkumu i vzdělávání v regionu. Binatang Research Center spojuje české a papuánské vědce. Jak se žije českému vědci na vzdáleném ostrově? Vede výzkum na PNG a zároveň Entomologický ústav AV ČR v Českých Budějovicích, kam na několik měsíců ročně přijíždí. Je už víc Novoguinejcem než Čechem? Vánoce slaví na odlehlé výzkumné stanici v pralese. Řeší nejen výzkum, ale i bizarní spory s vesničany, pomáhá, vzdělává, ale přesto není naivním nadšencem. Exaktní vědec, který je i talentovaným spisovatelem.

Vojtěch Novotný nás seznámí se svým novoguinejským kolegou Sentikem. Nadějný biolog z pořadu Papua Nová Guinea: dva světy - Vojta a Sentiko pochází z divoké západní části Nové Guineje sousedící s Indonésií, z Mianminu. Ještě jeho otec chodíval oblečen jen v penisovém pouzdru. Sentiko Ibalim byl vyslán jako první dítě z vesnice na internátní školu ve 12 letech a od té doby se věnuje studiu a vědě. Jak se žije nadějnému biologovi, jeho manželce a dětem? Proč je pro Sentika důležitá práce na zahradě?

Papua Nová Guinea: dva světy - Vojta a Sentiko můžete sledovat 27. 5. 2020 od 21,45 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Papua Nová Guinea: dva světy - Vojta a Sentiko:

Papua Nová Guinea: dva světy - Vojta a Sentiko
Papua Nová Guinea: dva světy - Vojta a Sentiko
Papua Nová Guinea: dva světy - Vojta a Sentiko
Papua Nová Guinea: dva světy - Vojta a Sentiko
Papua Nová Guinea: dva světy - Vojta a Sentiko
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles