Pokud jde o jídlo, má herečka Marie Doležalová ráda vše. Nejoblíbenějším pokrmem jsou pro ni ale špagety aglio olio s feferonkami. To má zřejmě po mamince, která má ráda těstoviny na mnoho způsobů, a hlavně s parmazánem. Doma však připravují i tradiční rodinné recepty. „Mám takový sešit od mládí, kam zapisujeme recepty, a jednou k Vánocům jsem Marušce i jejímu bratrovi vybrala ty nejoblíbenější a dala jim je jako dárek, aby měli do života,“ prozradí Irena Doležalová a její dcera Marie doplňuje: „Připisuji si do něj už i své další recepty.“
Podle receptu z tohoto rodinného sešitku budou dámy vařit také v Pečeme podle hvězd. Vybraly z něj dědečkův recept na řízky, který je původně vlastně z jeho speciální brožury. „Pracoval v drůbežárně a tam zaměstnanci dostali brožuru, aby věděli, co si z kuřat, které si budou nosit domů, mohou vařit. Takže recept pochází z takové technické brožury pro zaměstnance,“ směje se Marie Doležalová. A jako dezert upeče oblíbená herečka s maminkou rodinnou buchtu, která ale dosud nemá jméno.
Kuchař Martin Kincl opět připraví své varianty pokrmů, tentokrát se s nimi ale přesune až do Asie – připraví kuřecí sataye na thajském salátu z rýžových nudlí a omáčkou z limetových listů a sladkou tečkou bude cheesecake s čerstvými ostružinami.
Jaká byla Marie Doležalová v dětství a kterou vlastnost, již podědila po mamince, využívá dnes ve své profesi? A proč je její maminka předurčená k míchání? Dozvíte se v show Pečeme podle hvězd.