Délka epizody Ricardovy recepty: 30 minut
Vysílání pořadu Ricardovy recepty: od 27. 6. 2012 každý den od 17.30 hod. na Prima Love
O pořadu Ricardovy recepty
Ricardo Larrivée – pro kamarády jednoduše Ricardo – je nejslavnější kanadský šéfkuchař. Pro svou pohodovou osobnost, vtip a charisma je označován jako „kanadská odpověď na Jamieho Olivera“. Jídlo považuje za něco, co by se mělo sdílet s přáteli, slavit a užívat.Pořad Ricardovy recepty je unikátní v tom, že se nezaměřuje jen na technologii přípravy jídla, ale i místní tradice a výrobu ingrediencí. Ricardo cestuje po provincii Quebec a hledá ty nejlepší suroviny od místních pěstitelů a dodavatelů, aby z nich připravil několik báječných jídel. Ricardovy recepty natáčí přímo na farmách a ve výrobnách a ukazuje, jak se daná plodina nebo přísada pěstuje a zpracovává.
Svou lásku k vaření přenese i do vaší kuchyně pomocí řady řádně otestovaných a různorodých receptů a poradí vám, jak připravit pokrm pro každou příležitost. Od nóbl večeře, kterou oslníte šéfa, až po rychlé a snadné občerstvení, které budete mít na stole za chvilku. Zaměřuje se na pokrmy, jež zvládnete do 30 minut, zajímavé snídaně a svačiny, jídla vhodná k zmrazení a ohřátí i oblíbené dětské mňamky. Pochopitelně nechybí silný francouzský vliv. Provincie Quebec je velmi frankofonní, což se odráží i v místní pestré kuchyni. Ricardo nakonec své mistrovské výtvory prostře přátelům a společně si na nich pochutnají.
Už se vám sbíhají sliny?
Kulinářské dobrodružství Ricardovy recepty začíná!
Kulinářské dobrodružství Ricardovy recepty začíná!
Kdo je Ricardo Larrivée?
Jméno Ricardo Larrivée už zná v Quebecku každý. Proslavil se pořadem Ricardovy recepty na stanici Food Network a úspěšnou knihou Weekend Cooking. V Ricardově domovské provincii je jeho každodennípořad o vaření nejsledovanější ranní rozhlasovou relací. Dělá ho už sedm let. Ricardo vystudoval hotelový management a kariéru začal v 80. letech v pohostinství. Přímo vařit se nikdy neučil a ani nepracoval v kuchyni. Při každodenní rutinní práci v restauraci by neměl čas na své kulinářské experimenty. Ricardo má dobrou vyřídilku a osobní šarm, a proto jeho bujará povaha hledala nové příležitosti. Zkusil to v médiích a brzy pracoval pro Radio-Canada v Saskatchewanu. Jako zdvořilý moderátor ve volném čase připravoval kolegům jednoduchá i složitá jídla a brzo si vysloužil pozici reportéra přes gastronomii v Radio-Canada v Regině. Když se vrátil do Quebecu, spojil své velké vášně a vysílal nové recepty a reportáže o jídle z rádia i televize. Také oblažoval čtenáře montrealského deníku La Presse pravidelným sloupkem o vaření.
Moderuje dva televizní gastronomické pořady. Ricardo ve francouzštině a Ricardovy recepty v angličtině. Ricardo žije s manželkou a třemi dcerami.