Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Přišel čas čerstvé a voňavé zeleniny

3. 06. 2009 | Škola vaření
Přišel čas čerstvé a voňavé zeleniny, využijte toho a vychutnejte si zdravé zeleninové období se vším všudy. Začněte přípravou nejrůznějších salátů, vyzkoušejte „vegetariánské“ grilování, pikantní zálivky. Pohrajte si a časem si zvyknete doplňovat každé jídlo porcí zeleniny.
 
Tip!
Nastrouhejte najemno mrkev, cibuli a  hlávkové zelí a zalijte smetanou (může být zakysaná i sladká, případně jejich kombinace) smíchanou s pepřem a solí.

Co v žádné kuchyni opravdu nesmí chybět? Sada kvalitních nožů. Nikomu určitě není příjemné krájet maso či zeleninu tupým nožem.

Tip!
Nakrájejte na plech veškerou zeleninu, kterou máte rádi a navíc je doma v ledničce. Mrkev, lilky, cukety, papriky, pór, cibuli, brambory… Posolte, pokapejte  olejem (nejlépe olivovým), posypte kořením na grilovanou zeleninu nebo bylinkami podle chuti a dejte péct do trouby. Pečte tak dlouho, až všechna zelenina změkne. Skvělá je samotná i jako příloha k masu!

Česnek byl, je a bude nedílnou součástí české kuchyně. Netrapte se s jeho krájením najemno obyčejným nožem - pořiďte si kráječ!

zeleninaTip!
Nakrájejte česnek a vmíchejte do bílého jogurtu (může být smíchaný s trochou zakysané smetany nebo majonézy). Osolte a podávejte jako dip k čerstvé zelenině nakrájené na proužky.

Nabírání salátu může být občas trochu oříšek – salát padá všude, jen ne tam, kam má. Se speciálními kleštičkami je tento problém ovšem vyřešen! Využijete je ale i při grilování nebo obracení pokrmů na rozpálené pánvi.

Tip!
Kleštičkami na salát můžete zkrotit například salát z nezbedné rukoly – ten připravíte tak, že lístky rukoly smícháte se zálivkou připravenou z bílého jogurtu a nastrouhaného plísňového sýru (niva, gorgonzola).

Grilovat můžete i bez zahrady či terasy – stačí zakoupit domácí kontaktní gril. Na rozdíl od milovníků venkovního posezení můžete grilovat za každého počasí!

Tip!
Nakrájejte lilek na velmi tenké plátky, nasolte, potřete olivovým olejem, případně česnekem. Ogrilujte a do každého plátku hotového lilku vložte kousek sýru feta smíchaného s čerstvým rozmarýnem. Dejte ještě na chvíli dopéct a poté podávejte s opečeným chlebem.


Zdroj,foto: Quelle

Hana Houbičková
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Přišel čas čerstvé a voňavé zeleniny:

Přišel čas čerstvé a voňavé zeleniny
Přišel čas čerstvé a voňavé zeleniny
Přišel čas čerstvé a voňavé zeleniny
Přišel čas čerstvé a voňavé zeleniny
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Docela pěkný článek. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
i my grilujeme kdyz je pocasi, fakt to milujem a jako nahodou jsem taky vyhrala od hellmannsu gril, za jednu tatarkuSmajlík,takze ted muzem grilovat cely den Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles