Podtitul: plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla
Autor: Brunning Andy
Nakladatelství: Grada
Datum vydání: 21.11. 2018
Formát: 190x165 mm
Počet stran: 160 stran
Cena: 229 Kč
Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody? Odpovědi, které jsou někdy překvapivé, ale vždy mimořádně zajímavé, najdete společně s přehlednými ilustracemi na stránkách této knihy.
Budeme se tedy bavit o chutích, vůních, barvách, jedech… a ještě o mnohém dalším: například o praskajících lízátkách, šampaňském, pálivých papričkách, česneku a halucinogenních účincích muškátového oříšku. A především si uvědomíme, jak úzce souvisí věda s běžnými věcmi, které den co den používáme, a s jevy, které vídáme kolem sebe.
Andy Brunning je autorem úspěšného blogu Compound Interest, věnovaného popularizaci chemie, kterou chápe jako neoddělitelnou součást každodenního života.
Tuto knihu Proč pláčeme při krájení cibule? koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Grada.
Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz