Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 07.10. 2024
Dnes má svátek Justýna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Prokletý kraj

7. 09. 2021 | Knižní tipy
Název: Prokletý kraj
Autor: Michaela Klevisová
Nakladatelství: MOTTO
Rok vydání: 8 / 2021
vázaná s pap. potahem s lam. přebalem
Počet stran: 304
Cena: 359 Kč

Michaela Klevisová tentokrát opustila kriminalistu Josefa Bergmana a v románu z Pošumaví nahlíží na zločin pohledem dvou mladých žen, jejichž životy jsou provázány s místy, kudy se opakovaně prohnaly dramatické dějiny. Zapadlá vesnička Jelení Hora má temnou minulost a dodnes to není ideální místo k životu. Není divu, že odsud Gerda vždycky chtěla odejít a uniknout minulosti.

Prokletý krajTeď se ale rozvedla, je bez peněz a nezbylo jí nic jiného, než se s dcerou vrátit do nuzného domku po rodičích. Linda na stejné místo přijíždí na dovolenou, aby pátrala po minulosti své rodiny, která se před čtyřiceti lety odstěhovala. Vzápětí ve vesnici dojde k úmrtí a obě ženy odhalí přísně střežené tajemství související s krajem, kde nikomu nebylo souzeno být šťastný.

Autorka úspěšné detektivní série se v této knize místo krimi zápletky soustředí na mezilidské vztahy v prostředí sousedícím s národním parkem a vojenským prostorem. Přes minulost zdejších obyvatel odhaluje historii plnou zvratů, která někomu zabránila v těchto místech naplno zakořenit a jiné k Pošumaví neplánovaně připoutala.


Ukázka z knihy Prokletý kraj:


„Stala se spousta věcí,“ řekla Vladanovi. Pověděla mu o druhém útěku Kičiho a Nairy, zadávených daňcích Žofie Eliášové a návštěvě policistů.
„Ještě abys jí musela platit škodu,“ zavrčel.
„Neudělali to,“ prohlásila rázně. „Ty stopy nebudou jejich.“
„No, aby ses nedivila.“
Raději změnila téma a pověděla mu o Lindě, jejích předcích z Jelení Hory a příteli, který možná přijede vykoupit staré věci ze stodoly. Chtěla mu vyprávět i o fotkách Lindina dědy, ale na poslední chvíli si to rozmyslela. Byly přece v tamté krabici. V té s deníkem. A o té ještě s nikým nemluvila. Tedy s nikým kromě Štefana. Vůbec ji nepotěšilo, když viděla, že se v ní Linda přehrabuje. Proč musela ze všech věcí sáhnout zrovna po ní? Deníku si ale naštěstí nevšimla…
A byl tam vůbec? Asi ano. Vždyť proč by někdo kradl starý deník psaný nářečím, jakému dneska už rozumí jen málokdo? Zloděje zajímají docela jiné věci. Přesto se Gerda rozhodla, že tuhle krabici raději přenese do domu. Vždyť v ní Linda našla to cenné album se starými pohledy. Třeba je v ní ještě něco dalšího, co by stálo za ukradení. A pokud objeví ty staré porcelánové panenky, vezme si je taky domů.
Pevněji sevřela telefon.
„Hele, byls někdy v poslední době u mě ve stodole?“ zeptala se Vladana.
„Naposledy, když jsme dělali dřevo. Proč?“


O autorce knihy Prokletý kraj:


Michaela Klevisová

Narodila se v roce 1976 v Praze. Vystudovala žurnalistiku na Univerzitě Karlově a od roku 1997 v tomto oboru pracuje. Jejím největším koníčkem je cestování. Nejraději navštěvuje severské země. Již v dětství propadla světu koňských dostihů, o něž se intenzivně zajímá dodnes. Za svou prvotinu, román s detektivní zápletkou Kroky vraha (2007), obdržela od české sekce Asociace autorů detektivní literatury (AIEP) Cenu Jiřího Marka za nejlepší detektivní knihu roku. Stejný úspěch zopakovala i s románem Dům na samotě (2011). Obě knihy jsou součástí sedmidílné krimi série, jejíž hlavní postavou je vyšetřovatel Josef Bergman.


Tuto knihu Prokletý kraj zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Albatros media.

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prokletý kraj:

Prokletý kraj
Prokletý kraj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !