Michal je přesně o polovinu mladší než Petr, ale nesnese, když ho někdo kritizuje a připomíná mu jeho nezkušenost: „Když jsem u něj mladej, budu mu říkat frajere,“ vysvětluje mladík, který to prý ve čtvrtek Petrovi konečně nandal. A právě u Lucky, které tečou v kuchyni nervy i slzy, zatímco u stolu létají hromy a blesky. Co nás asi teprve čeká ve finále? Že by konečně trochu té nadsázky?
![Prostřeno 19.6. 2015 - Jiří Prostřeno 19.6. 2015 - Jiří](https://www.chytrazena.cz/obrazky/admin/clanek/prostreno-19-6-2015-24.jpg)
Prostřeno – 19.6. 2015 – Jiří:
V pátek 19.6. 2015 uvaří v pořadu Prostřeno restauratér Jiří (36). I když by si pan Jiří přál, aby jeho finální večer už neotravovaly žádné slovní přestřelky a urážky, a „ti dva blbci si řekli, co jsme si to jsme si“, dočká se toho? Poslední hostitel spoléhá na své menu a je rozhodnut si to ve svém velkém pardubickém bytě nenechat pokazit.
Hru na pravdu, která v tomto rozhádaném týdnu nemůže chybět, by rád odsunul až na úplný závěr a pnutí u stolu pokud možno ignoroval, protože má co nabídnout. Na jídelníčku je hodně masa, v povinném guláši bude dokonce maso sójové.
Na předkrm je v pořadu Prostřeno s datem 19.6. 2015 tatarák z telecí svíčkové. Kdo si ho nedá? Jak dopadne hráškový krém s opečenou bylinkovou žemlí? Bude chutnější než včerejší brokolicová polévka? Hlavní chod je rodinný recept s marinovanou roštěnkou v salse z cibule a hořčice a na tento zlatý hřeb svého menu pozorný hostitel, který zatím úspěšně proplouvá večerem, hodně spoléhá. Oprávněně?
Nebude tam zase něčeho moc? Třeba cibule nebo hořčice? Zabodovat by v pořadu Prostřeno s datem 19.6. 2015 také mohly „křehké palačinky s jahodovým pyré“ - ty jsou dokonce součástí zábavy! Kdo umí nejlépe vyhazovat a obracet palačinky?
Jako restauratér by Jiří měl vědět, co udělat pro to, aby od stolu vstávali jen spokojení hosté a on získal co nejvíce bodů. Podaří se mu to? Body jsou dost vyrovnané… Kdo tento týden v Praze a Středočeském kraji nakonec vyhraje krásných 50 000 korun?