Amatérští kuchaři z celé České republiky mají i nadále šanci na hlavní výhru pro nejlepšího hostitele – 60 tisíc korun, kterou získají díky uznání a hlasům soupeřů. Nově mají ale i další důvod k předvedení toho nejlepšího, co u plotny umí. Do bodování svým hlasováním zasáhnou také diváci, kteří rozhodnou, kdo z pětice hostitelů si nejvíce zaslouží odměnu 30 tisíc korun a obdrží řád Zlaté vařečky.
![Prostřeno – 21.8. 2017 – Michal Prostřeno – 21.8. 2017 – Michal](https://www.chytrazena.cz/obrazky/admin/clanek/prostreno-21-8-2017-3.jpg)
Tentokrát se v jídelníčcích dvakrát sejde jako příloha rizoto, což je dost neobvyklé, dvakrát se bude péct i francouzský citronový koláč, takže bude možnost srovnání. A u stolu se potkají dva lidé, co nemají rádi papriky, jinak ale houby a ryby všichni jedí. Také se seznámí dva muži, co byli na mateřské. A jeden z nich hosty pozve hned do dvou bytů současně! Jako úkol týdne mají soutěžící z Prahy připravit nějaký nápoj nebo dezert či pokrm se zázvorem.
Na účastníky oblíbené kulinářsko-hostitelské show tedy čekají nové výzvy, nové výhry a s prázdnou neodejdou odteď ani hlasující diváci. Jeden z nich vždy získá pět tisíc korun! Sledujte Prostřeno!, navštěvujte internetové stránky pořadu https://prima.iprima.cz/prostreno a hlasujte pro své favority!
Prostřeno – 21.8. 2017 – Michal
V pondělí 21.8. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno projektant Michal (26). V pondělí se k plotně postaví projektant Michal (26) z Kobylis. Mladého inženýra do pořadu přihlásila přítelkyně a Michal své partnerce rozhodně nechce udělat ostudu. A to také neudělá... Předvede se jako šikovný kuchař i zábavný hostitel. Ale i on se svým menu trochu bojuje. Jednak ho zradí technika a při výrobě domácího pečiva ke svému předkrmu s marinovanými jarními špízy a salátem předvede, že domácí pečivo umí i sám, pěkně ručně.
Proč babiččina bramboračka chutná jinak než ta klasická, na jakou jsou soupeři zvyklí? Trochu remcají u stolu hosté během druhého chodu. A Michal jim to trpělivě vysvětlí, sám si u toho ze sebe dělá trochu legraci. Oběma přítomným dámám se zdá třeba guláš na hlavní chod poněkud obyčejné jídlo do soutěžního pořadu. A Slovák Jozef se zase podivuje, že je v řidší omáčce i rajský protlak. Ale jinak je první večer pohodový a vydařený, hosté se dobře najedí.
Co se ale hrubě nepovede – to je úkol týdne, který si Michal vybral až na druhou volbu a nedobře udělal. Tarte Tatin s nektarinkami a zázvorem se připálil, černý pekáč prý pondělní hostitel odmáčel a seškraboval ještě uprostřed týdne! To jeho mini cheesecake dopadl mnohem lépe…
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Michal,
v pondělí 21.8. 2017 od 17.50 na Primě.
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová