Chce nízko bodovat, usmívat se a tvářit se mile a být středem pozornosti. A to se jí daří. Na své vaření se posilní. A protože v alkoholu je pravda, prozradí během týdne i to, co nechtěla. „Je to ještěvelké dítě,“ soudí shovívavě Lenka. „Všechny jsou hrozně milé, i když typ mojí nejlepší kamarádky mezi nimi nebude,“ myslí si o soupeřkách a v pátek sama pozná, zač je toho loket. Muži sice nepřijdou, ale důležitější je, že opravdové chlapy mají prý dámy doma, jak se navzájem vyznaly. A která z nich toho svého potěší padesátitisícovou výhrou?
Prostřeno – 21. 9. 2015 - Alena
![Prostřeno – 21. 9. 2015 - Alena Prostřeno – 21. 9. 2015 - Alena](https://www.chytrazena.cz/obrazky/admin/clanek/prostreno-alena-pondeli-prima-9.jpg)
U stolu se sejdou samé ženy, a to je zklamání. Přípitek u Aleny je jak pro chlapy – silná domácí slivovice. Hostitelka je nervózní a doufá, že první a poslednívěc, která jí způsobí komplikace, je chybějící celer do hovězí polévky. To není bohužel pravda a je jasné, že jejím největším nepřítelem bude tréma, která jí svazuje ruce a kvůli tomu se i zraní. Je levačka a škrabku má pro praváka.
Do předkrmové sýrové rolády zapomene dát šunku – všimne si toho někdo?Ani nemusí, čistá duše Alena to na sebe „práskne“ sama. Simone pak zkritizuje knedlíčky v polévce, kam hostitelka zapomněla dát česnek, ale zároveň se sama přizná, že doma vaří z pytlíku, takže od ní Alenu „kritika nebolí“. Je to už součást Simoniny taktiky? V polévce je moc mrkve, moc drobení atd. Za co ještě budou dámy ubohou první hostitelku kritizovat?
Za velké prodlení u hlavního chodu, protože nějaký čas hostitelce zabere úkol týdne a dip k hlavnímu chodu, což je vepřová kýta s pečenou zeleninou a šťouchanými brambory. „Velký hlavní chod“ je podle Simone „velké zklamání: Maso bylo vysušené, brambory byly studené, zelenina byla hnusná“. Myslí si to i ostatní? „Nadprůměrné jídlo na školní jídelnu, ale podprůměrné do pořadu o vaření,“ soudí Lenka v pořadu Prostřeno – 21. 9. 2015 - Alena. A bylinky nejsou ani cítit, protože dip a grilovací koření jejich jemnou chuť hravě přebilo.
Zklamání se dá krájet skoro lépe než vysušené maso. Spraví to „multivitaminová šíša“? Že je to protimluv? Anebo moučník pařížský sen?„Já jsem ještě lepší moučník nejedla,“ pochválí aspoň něco Stanislava, která přitom normálně prý sladké moc nemusí…