Ta sice letěla nejvíce v osmdesátých letech, ale Lukáš jí propadl ve třetím tisíciletí. Doma má spoustu exemplářů a některé nejsou ani ve tvaru kostky! Kostky, ale ty bujonové, se během vaření na Vysočině objeví několikrát, např. první hostitel postaví svoji „babiččinu polévku“ jen na vývaru z polotovaru.
![Prostřeno – 23. 11. 2015 - Petr Prostřeno – 23. 11. 2015 - Petr](https://www.chytrazena.cz/obrazky/admin/clanek/prostreno-23-11-2015-9.jpg)
Na Vysočině nikdo moc netaktizuje ani nerozdává rozumy, proto se hodnotí opravdu spíš kuchařský a hostitelský výkon. A jak to bude s úkolem týdne? Najde se na Vysočině vůbec někdo, kdo stihne připravit nějakou místní specialitu?
Prostřeno – 23.11. 2015 – Petr:
V pondělí 23.11. 2015 uvaří v pořadu Prostřeno s datem 23.11. 2015 Petr (29). Jako ve sparťanské klubovně si budou připadat hosté v bytě prvního hostitele z Havlíčkova Brodu, momentálně nezaměstnaného prodejce Petra. A to jsou prý po malování, takže větší část poschovávaných trofejí a vlajek se bude teprve věšet a instalovat.
Petr je mladý chlap jako hora a brzy je jasné, že s vařením moc velké zkušenosti nemá a je z toho dost nervózní. Názvy jeho jídel spíš evokují „závodku“ a podobně prý i chutnají, někoho nasytí až „gratinovaný jahodový pohár“, který navíc ani není gratinovaný. Ale plněné papriky, babiččina polévka, což je vývar pouze z bujonové kostky, zeleniny a kupovaných nudlí, a kuřecí maso s rýží není žádné slavnostní vaření.
Hlavní chod v pořadu Prostřeno s datem 23.11. 2015 představuje kuřecí masovou směs orestovanou na téměř celém balení plnotučné hořčice, jejíž chuť vše přehluší, plus rýže ze sáčku. Tohle prostě není rázná střelba do branek soupeřů. A ve stylu halabala se odehraje i zábava a úkol týdne, který soupeři hned tak neodhalí.