Olomouckou partu spojuje několik věcí: pánové jsou samí vášniví rybáři, možná si jednou zajdou společně i na ryby. Ryby ale v menu kupodivu nejsou, zato hub se nikdo nebojí. Úkolem týdne je červená řepa, zadání se bude ve finále docela řešit. Pořádně pohádat se však Moraváci nestihnou, i když soutěživí jsou a zejména podnikatel Jirka je pěkný „šťoural“. Hostitele spojuje také sympatický fakt, že hodně surovin si vypěstovali z vlastních zdrojů, jsou to i zahrádkáři a chovatelé.
![Prostřeno – 30.11. 2017 – Vladimír Prostřeno – 30.11. 2017 – Vladimír](https://www.chytrazena.cz/obrazky/admin/clanek/prostreno-30-11-2017-11.jpg)
Prostřeno – 30.11. 2017 – Vladimír:
Ve čtvrtek 30.11. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno bagrista Vladimír (30). Ve čtvrtek předvede, co dovede, bagrista Vladimír, zadaný tatínek dvou dětí. Bydlí v menším bytě a v kuchyni má sice smělé plány, jenže toho právě moc nepředvede, nijak zvlášť se mu nedaří. Přitom u stolu bývá kritický a hodně věcí mu také nechutná, hlavně rajčata, ty na jeho klasickém menu se dvěma roládami nenajdeme.
První toust, sendvič s krůtím masem, připadá soupeřům do kulinářské soutěže moc obyčejný. Vláďovi ale nevyjdou ani další chody: cibulová polévka nikomu nechutná, nejlepší je asi hlavní chod – „vepřové závitky se slaninou a šťouchanými brambory“, katastrofou je však sladká tečka, v tomto případě spíš tečka černá. Šlehačkovou roládu totiž spálí čtvrtý amatérský kuchař na uhel, nějak nevychytal vlastní troubu, a tudíž podává náhradní variantu. Naštěstí mu zbyla šlehačka a sežene jahody.
Vždyť na jahodách se šlehačkou přece není nic špatného, ve Wimbledonu se po nich můžou utlouct… Budou mít hosté pro takovou improvizaci pochopení? A spraví všechno zábava s bagrem? To je přece také docela nevšední zážitek, možná i klukovský sen…
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Vladimír,
ve čtvrtek 30.11. 2017 od 17.50 na Primě.
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová