U stolu sedí přes Nadino napomenutí dál v kšiltovce a na jídlo se moc netváří, ale holky se nedají a dostane na zadek. Dokonce v limuzíně! Také se bude muset svléknout a předvést svoje tetování při ohnivé show. Protože zábava, ta je silným prvkem tohoto týdne z metropole. Čemu ještě Pražáci neuniknou?
Úkolu týdne - sýrovým roládám. Občas si popletou postup, ale nakonec to nějak zamotají a většinou je to i k jídlu. A v neděli se tato prima parta sejde znovu na Poslední večeři. Jak budou hosté reagovat, když budou společně sledovat ukázky? Co se stane, až se dozví, jak kdo bodoval? Dojde k rozhřešení starých hříchů nebo nebude potřeba nic řešit? Sledujte Prostřeno!
Prostřeno 5.9. 2016 - David:
V pondělí 5.9. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno barman David (21). Jako první uvaří barman David, bezesporu největší číslo pražského týdne. Mladý kluk, který jen zřídka a nerad sundává z hlavy svoji nerozlučnou „bejsbolku“, žije v Praze teprve rok. Do hlavního města ho přivedla jeho záliba a zároveň profese. Showman David, který rád provokuje a zlobí, se ale v pondělí snaží. Připraví odlehčenou moderní kuchyni bez polévky, se dvěma předkrmy, studeným a teplým.
Prvním je „mangové carpaccio s mozzarellou a chilli dipem“, druhým „pečené barevné půlečky“, což jsou zapečené gratinované papriky. Hlavní chod je údajně „kuřecí prso supreme s pórkovým přelivem a bramborovým fondánem“, proč tedy budou kuřecí stehýnka? To by nakonec nikomu nevadilo, kdyby se v troubě lehce nepřipekla. Světácky znějící bramborová příloha je spíš zklamáním. Co ale zklamáním není, je Davidova zábava. Jako barman se účastní všelijakých show a kouzlení s ohněm k tomu patří. I ostatní si mohou vyzkoušet něco z čarování s plameny, někteří si to ale klidně odpustí.
Davidovo tetování je opravdu výtvarná galerie a bylo co sledovat a komentovat, když se ke své show obnažil do půl těla. Naděždě to ale nestačí a show pokračuje: musí svléknout i kalhoty a ukázat ještě omalovánky na nohou. Taktik týdne hosty nakrmil, napojil a pobavil a v pondělí to zvládl včetně úkolu týdne dost dobře. Ještě o něm ale uslyšíme…