Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 10.10. 2024
Dnes má svátek Marina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pyramidy a UFO – dva historické seriály na Prima ZOOM

26. 09. 2023 | Televizní tipy
Prima ZOOM přináší dva zajímavé seriály. V prvním se podíváme do nitra fascinujících pyramid. Pyramidy v Egyptě jsou nejznámější a nejstarší z pyramidových staveb, patří k největším stavbám v historii. 

Cheopsova pyramida je řazena mezi sedm divů světa a byla nejvyšší stavbou světa až do dokončení Lincolnské katedrály v roce 1311, jejíž věž pyramidu převyšovala. Egyptské pyramidy jsou postaveny z velkých kamenných bloků nebo z cihel. Stavba pyramid probíhala bez znalosti železa a složitějších technologií. Všechny byly postaveny v mezi lety 2700 a 1700 př. n. l. a nejznámější jsou asi ty v Gíze. Podívejme se, jak to vypadá uvnitř. 

Pyramidy a UFO – dva historické seriály na Prima ZOOMDalší seriál na téma UFO s netypicky českou stopou v režii Petra Vachlera a Vojtěcha Filčeva. UFO = neidentifikovaný létající objekt, jehož podstatu nelze racionálně vysvětlit. Lidově je tento jev často označován jako pozorování „létajících talířů“. Britské ministerstvo obrany při výzkumu těchto jevů po roce 1996 začalo používalo označení UAP (Unidentified Aerial Phenomena), protože označení UFO bylo již zprofanované. Novodobá éra UFO začala v roce 1947. Patrně nejdiskutovanější případ se odehrál 2. července 1947 poblíž města Roswellu v Novém Mexiku v USA. 

Lidé tehdy na obloze uviděli objekt, o kterém tvrdili, že měl tvaru disku, a nedokázali identifikovat jeho původ. V Československu došlo údajně 12. července 1987 k největšímu incidentu na Vranovské přehradě, kde měl vrtulník československé armády pronásledovat stříbrný předmět doutníkového tvaru o velikosti 10–15 m. Všechny zprávy o tomto incidentu pocházejí pouze z ústního podání účastníků incidentu a oficiálně nebyly nikdy potvrzeny. Tak se koukněme hezky česky ufonům na zoubek.

Vypravte se do daleké historie i za tajemstvím z vesmíru díky Prima ZOOM:


Od 26. 9. 20.00 – Uvnitř pyramid
Od 29. 9. 22.10 – Přísně tajné projekty UFO: Odtajněno

Uvnitř pyramid (6 dílů, premiéry úterky 20.00, reprízy pátky po 9.00)

Více než 4500 let potom, co byly postaveny první pyramidy, jsou pořád ještě zkoumány nejrůznějšími experty a odborníky. Ti se snaží přijít s nejlepší a nejvěrohodnější teorií, jakým způsobem je starověcí Egypťané konstruovali. Analyzují kámen použitý jako stavební materiál a zjišťují, jestli byl dovezen vcelku z nějakého lomu, nebo naopak složen z rozdrcené suti. Průzkumy se zaměřují i na to, jak vůbec Egypťané dokázali poskládat kameny na sebe. Nové hypotézy vznikají prakticky neustále. 

Dokumentární seriál Uvnitř pyramid kombinuje nejnovější vědecké poznatky s detaily, které se podařilo získat s pomocí nejmodernějších přenosných laserových skenerů. Díky tomu konečně odhaluje některá z největších tajemství pyramid. Nahlédněte přímo do jejich nitra. Prozkoumejte dosud neobjevené skryté prostory a zjistěte více o dávných postupech, které Egypťané využili, aby je kdysi dávno mohli vystavět.

Přísně tajné projekty UFO: Odtajněno (6 dílů, premiéry pátky po 22.00, opakování pondělí v 15.40)

Mnohá svědectví o setkání s UFO a mimozemšťany už byla označena za nevěrohodná. Spousta lidí ale zůstává pořád přesvědčená o tom, že nejde o žádný podvrh. Seriál Přísně tajné projekty UFO: Odtajněno se ohlíží za různými incidenty z nedávné minulosti i aktuální současnosti. Odhaluje málo známý projekt Modrá kniha a vyšetřuje údajnou kamufláž v Bílém domě.

Založila americká vláda tajnou organizaci MJ–12, aby utajila informace o setkání s UFO? Tají Američané setkání s UFO proto, aby mohli sami analyzovat mimozemské technologie a pak je využívat pro vlastní účely? A jaká je historie UFO v dobách Sovětského svazu?

Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !