-Komerční sdělení-
Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS, která poskytuje služby již od roku 2003 a v současné době provozuje čtrnáct designových, tradičních i apartmánových hotelů v ČR, otevřela na přelomu roku novou restauraci Talíř přímo v přízemních prostorách hotelu Pytloun Boutique Hotel Prague na Václavském náměstí. Nová restaurace, kterou vede zkušený šéfkuchař Denis Wágner, spojuje do unikátního konceptu styl servírování formou tapas a tradiční českou kuchyni, ve které hrají prim vždy čerstvé suroviny od pečlivě vybraných lokálních farmářů a dodavatelů. Design interiéru nové restaurace je dílem renomovaného designového studia Vrtiška & Žák.
Menu je v podobě zhruba třetinových porcí, než jsou hosté běžně zvyklí a vybírána jsou výhradně klasická česká jídla v lehce moderním pojetí, které se odráží hlavně ve stylu servírování, ale při zachování tradiční poctivé české chutě. Jídla jsou servírována na nejstarší kolekci porcelánu pod názvem Bernadotte od porcelánky Thun a sklu od českých sklářů.

„Talíř je náš vlastní koncept gastra formou českého tapas. Na malých talířkách a miskách se podávají malé porce toho nejpopulárnějšího z české kuchyně – třeba svíčková na smetaně s karlovarským muffinem, konfitovaná kachna se zelím a bramborovou plackou, nebo guláš se špekovým knedlíčkem apod. Hosté tak mohou najednou ochutnat ta nejoblíbenější jídla z tradiční české gastronomie. Vstup do Talíře je přímo z Václavského náměstí, takže do ní může přijít kdokoli z ulice,“ říká Lukáš Pytloun, generální ředitel sítě PYTLOUN HOTELS.
Šéfkuchař Denis Wágner přichází do restaurace Talíř z pozice šéfkuchaře EuroAgentur Hotels & Travel, kde úspěšně zavedl několik restaurací. Předtím působil jako šéfkuchař nebo zástupce šéfkuchaře např. v pražském hotelu Ambassador Zlatá Husa, Clarion Congress Hotelu Praha a Aquapalace Praha nebo v restauraci Hotelu Königshof Garmisch poblíž Mnichova v Německu.

„V naší restauraci Talíř chceme vařit kvalitní českou kuchyni, která se bude lišit v servírovaní jednotlivých pokrmů podávaných formou tapas. Nebojíme se kombinovat současné kulinářské techniky s tradičním českým kuchařským uměním. Každý host je důležitý, tak jsme jídelní lístek sestavili tak, aby si každý host u nás vybral k jeho spokojenosti. V tapas restauraci Talíř klademe důraz na vždy čerstvé suroviny v maximální míře zakoupené od lokálních dodavatelů, se kterými dlouhodobě spolupracujeme,“ říká šéfkuchař Denis Wágner a dodává: „Hosty tímto srdečně zveme na kulinářský zážitek, jako je například punkevní siven z rybářství Skalní mlýn v Moravském krasu marinovaný v červené řepě s černým rybízem, koprem, grapefruitem a hořčičným semínkem nebo jelení kýta z Eko farmy Zelené údolí na Vysočině pečená na zelenině sešípkovouomáčkou na pastyňákovém pyré s kaštany a mnoho dalších zajímavých pokrmů.“


Vybraní dodavatelé restaurace Talíř :
Věnuje se již přes 20 let chovu masného skotu. Prioritou je kvalitní přístup a péče o něj. Postupně vytváří a zdokonaluje příjemné prostředí pro zvířata a má chov na nejvyšší evropské úrovni. To vše zajišťuje nepřekonatelnou chuť masa. Vychutnejte si jejich skvělé maso v biokvalitě.

Rybářství Skalní mlýn
se nachází v panenské přírodě Moravského krasu v lokalitě CHKO, kde vzhledem k absenci chemických posypů nedochází k znečištění vod. Jedná se o ojedinělé zařízení tohoto druhu chovu ryb na krasové vodě v rámci Evropy. Ryby jsou chovány ve vodě říčky Punkvy, která vyvěrá v ekologicky čisté lokalitě a nikdy nepřesahuje teplotu 13°C. Od roku 2008 mají registrovánu ochranou známku punkevní pstruh.
Eko farma Zelené údolí Heřmanov
Rodinná zemědělská farma, která hospodaří v eko režimu, byla založena v roce 2001 a nachází se na okraji obce Heřmanov na Vysočině. Specializuje se na chov masného plemene ovce Suffolk, farmový chov daňka skvrnitého, jelena evropského, na chov drůbeže a na chov ryb v pěti rybnících.