Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.11. 2024
Dnes má svátek Kateřina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Radčina kuchařka bez lepku

21. 12. 2015 | Knižní tipy
Název knihy:
Radčina kuchařka bez lepku

Podtitul: Se spoustou rad a receptů i bez mléka a vajec
Autor: Vrzalová Radka
Ediční řada: Zdraví a životní styl
Nakladatelství: Grada
Datum vydání: 11/2015
vazba: pevná
Formát: 210 x 210 mm
Počet stran: 312 stran
Cena: 369 Kč

Objevila se ve vaší rodině celiakie či alergie na lepek? Nevíte, co vařit a jaké potraviny nakupovat? Nevěšte hlavu a inspirujte se více než stovkou vynikajících bezlepkových i bezmléčných receptů jak na snídaně, hlavní jídla, lehké večeře, tak i pečivo a moučníky. Zjistíte, že bezlepkové, ale i bezmléčné vaření nemá žádná velká omezení.

Radčina kuchařka bez lepkuZačínáte žít bezlepkově a jste naprosto ztraceni v množství informací, které k vám plynou ze všech možných stran? Potřebujete poradit, jak začít? Pak právě tato kniha renomované české autorky Radky Vrzalové je pro vás ta pravá. Najdete zde rychlokurz bezlepkového vaření v domácích podmínkách pro začátečníky, poradí vám, jak se „bezlepkově chovat“, čeho si všímat při nakupování, co se dá a nedá sehnat v českých podmínkách a mnoho dalšího.

A samozřejmě nebyla by to kuchařka, kdyby vám nepřinesla velké množství opravdu lahodných receptů. Pokud jste se snad domnívali, že bezlepková dieta znamená, že odteď se již dobře nenajíte, že vše už bude chutnat „divně“, tak vás autorka rozhodně vyvede z omylu. Budete velice překvapeni, jak dobře a chutně se najednou budete stravovat. Přejeme vám mnoho zábavy při vaření a mnoho nových bezlepkových gurmánských zážitků s Radčinou kuchařkou.

Kdo je Radka Vrzalová:

Jsem normální, možná trochu tvrdohlavá žena. Vystudovala jsem střední zemědělskou školu, potom zemědělskou fakultu se zaměřením genetika a genové inženýrství, po škole jsem pracovala 3,5 roku v hygienické službě a absolvovala jsem atestaci pro hygieniky-nelékaře. Deset let jsem pracovala pro policii jako genetický expert a soudní znalec. Potraviny mě vždycky zajímaly ze stránky laboratorní i z té druhé, pokrmové. Prostě ráda a dobře jím.
V roce 2006 byla mému dítěti diagnostikována celiakie a to změnilo život nejen jemu, ale i mně a vůbec celé naší rodině. Vzhledem k  vysoké ceně leckdy nevábných a  nevoňavých bezlepkových výrobků jsem se pustila do boje s bezlepkovou dietou a dalšími přidruženými dietami. Začala jsem pracovat jako lektor kurzů vaření pro pacientské Sdružení jihočeských celiaků a později otevřela i svoje kurzy. Nyní pracuji v potravinářství a jsem velmi vděčná za práci, která je vlastně mým koníčkem.
Každý lepkový recept nejen klasické české kuchyně je pro mě velkou výzvou. Spousta mých receptů jsou i originály, které jinde nenajdete ani v lepkové formě.
Velkým potěšením pro mě byl nález zbytků ručně psané česko-německé kuchařky po mé prababičce, která pracovala nějaký čas jako kuchařka na Schwarzenberském dvoře. I tyto recepty zde najdete v bezlepkové a bezmléčné, někdy i bezvaječné variantě. Kruh se uzavřel, geny se zřejmě našly…
Po ověření genetickými testy jsme zjistili, že nás v budoucnu čeká možná stejná diagnóza i u dalšího potomka, ale to teprve přinese čas. A my, a teď i vy, jsme připraveni (alespoň doufám).

Tuto knihu Radčina kuchařka bez lepku koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Grada.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !