Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 15.10. 2024
Dnes má svátek Tereza
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rodiče napořád - Jiřina

25. 11. 2017 | Televizní tipy
Jiřina je pěstounka na přechodnou dobu. Momentálně má v péči skoro dvouletou Vendulku, jejíž maminka Renata je ve výkonu trestu za krádeže kvůli drogám. Scénář a režie pořadu Rodiče napořád – Jiřina O. Špátová.

Malá Vendulka je v péči Jiřiny, pěstounky na přechodnou dobu, už skoro rok. Žijí spolu v malém bytě v klidné části města. Vendulka je chytrá a učenlivá. Vyžaduje stálou pozornost. Jiřina ji naučila chodit. Tráví s ní jedno z nejdůležitějších období v jejím životě a věnuje jí obrovskou spoustu pozornosti. Učí ji mluvit.

Malá holčička z pořadu Rodiče napořád – Jiřina ji oslovuje Babi a před usnutím se vždycky ujišťuje, zda ji Jiřina neopustila. Listují spolu v knížkách a Vendulka předvádí zvuky jednotlivých zvířat na Rodiče napořád - Jiřinaobrázcích.

Jednoho dne Jiřina dostává pozvánku z vězení a vydává se s Vendulkou za její maminkou Renatou... Ať už dopadne návštěva Vendulčiny mámy ve vězení jakkoliv, pravidla říkají, že Jiřina se může o Vendulku starat už jen několik měsíců.

Pak bude Vendulka muset do ústavního zařízení, pokud se pro ni nenajde adoptivní nebo pěstounská rodina.

Máma Renata totiž zatím stále ještě bude tou dobou ve výkonu trestu a není úplně jisté, jestli potom dokáže dát svůj život do pořádku...

Rodiče napořád – Jiřina lze sledovat 25. 11. 2017 od 18,15 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Rodiče napořád - Jiřina:

Rodiče napořád - Jiřina
Rodiče napořád - Jiřina
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Ještě bych podotkla že systém výběru a schvalování ať už pěstounů nebo adoptivních rodičů probíhá zoufale pomalu. Navíc si spousta zákonů této oblasti protiřečí a nebo si jejich význam může vyložit každý úředník jak uzná za vhodné. Naštěstí to občas dělají i lidi. Buďme rádi že nejsme v Norsku.
Obrázek uživatelky
profil
Hlavně pokud je rodič ve výkonu trestu a není žádný blízký příbuzný musí být podepsán souhlas od rodiče že se vzdává dítěte. Jinak musí být dítě umístěno do nějakého státního zařízení a pěstoun na rok není možný. ( Ještě může být dítě odebráno státem, ale to se děje většinou jen recidivistům)

Ústavní výchovou jsem si prošla a pro malé děti je to opravdu dost traumatické...
Obrázek uživatelky
profil
s nechápáním. Proboha, kdo si vymýšlí tak hloupé zákony?
Mám stejný pocit jako "kajana".
Obrázek uživatelky
profil
v současné době existují přechodní pěstouni na dobu max. 1 rok a pak pěstouni na stálo, kteří si vezmou dítě do péče na pořád.
Po dobu toho jednoho roku má sociálka povinnost najít pro dítě nejlepší možné řešení, buď se navrací k rodičům, pokud to situace umožňuje, nebo si je berou do péče stálí pěstouni a v případě, že neklapne ani jedna možnost, tak bohužel umístí dítě do dětského domova.

Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Ani já nechápu tento nesmyslný systém...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles