-Komerční sdělení-
Červená barva, sladkosti a spousta srdíček, to jsou hlavní symboly pojící se k svátku svatého Valentýna. Tento den patří všem zamilovaným a drobný dárek jako důkaz lásky každou duši rozněžní. Přemýšlíte-li, jak tu svoji polovičku originálně překvapit či potěšit, sami jí něco vyrobte – upečte například originální cupcaky ozdobené marcipánovými srdíčky či dort ve tvaru srdce anebo vytvořte pralinky ve tvaru srdíček. To vše hravě zvládnete s účelnými pomocníky na pečení a praktickými radami odborníků z portálu Svět cukrářů.
Pečicí formy ulehčí práci a vykouzlí nevšední dezert
Pokud byste se však do náročnějšího dortu pouštět nechtěli, můžete zvolit i minimalističtější řešení – malé dortíčky neboli cupcakes. Do dekorativního košíčku se hodí jak čokoládová verze, tak třeba i takzvaný red velvet, který je k Valentýnu jako dělaný (recept najdete na konci textu). „Red velvet pochází údajně z newyorského hotelu Waldorf Astoria, kde ho svým hostům podávali už ve 20. letech minulého století. Red velvet znamená v překladu rudý samet nebo hebkost, což vyjadřuje barvu a jemnost výsledného korpusu. Ten má být tmavě či jasně červený, případně červenohnědý. Aby byl výsledek zaručený, můžete vsadit na předpřipravenou směs, kterou najdete i v našem e-shopu,“ radí Michal Kubíček, majitel portálu Svět cukrářů. Hotové cupcakes lze na závěr ozdobit srdíčky vykrájenými z marcipánu nebo čokoládovými dekoracemi se zamilovanými motivy. Také můžete do upečených dortíků vykrájet otvory ve tvaru srdce a ty naplnit růžovým krémem z mascarpone! Jednoduché a zároveň efektivní.
Jestliže patříte mezi tvořivé duše a na Valentýna si chcete připravit něco sladkého, co splní zároveň svůj úkol jako dekorace, skvělým tipem jsou sušenky potažené bílkovou polevou. Tu můžete nabarvit na růžovo a dokonale si s ní vyhrát – vytvořit romantické kresby pro vaše nejmilejší. Na rozdíl od dortů nebo cupcakes lze sušenky navíc nechat bez problémů na ozdobné misce na stole, kde udělají náležitou parádu. Zakousnout se do nich můžete kdykoliv, když zrovna půjdete kolem.
Čokoláda jako afrodiziakum
Jednoduše se vám s čokoládou bude navíc pracovat, pokud použijete temperovač. Čokoládu nasypete do nerezové misky a pak už začnete bez problémů tvořit. Přístroj totiž nejenže směs jednoduše rozpustí, ale pak ji také díky termostatu po celou dobu dokáže udržet při požadované teplotě, a tedy i správné konzistenci. Pralinky se vám tak budou tvořit pod rukama skoro samy. Pokud ale na velké tvoření nejste nebo už nemáte příliš času na velké přípravy, a přesto chcete připravit sladké překvapení, vsaďte na kombinaci čokolády a ovoce. Čokoládu si rozpusťte a namočte v ní jahody nebo třeba srdíčka vykrájená z ananasu. Nechte zatuhnout a originální dezert bez zbytečných kalorií je na světě.
Recept na Red velvet cupcakes
Co budeme potřebovat
500 g směsi Sandra Red Velvet (seženete na www.SvetCukraru.cz)
325 g vody
90 g oleje
250 g mascarpone
125 g zakysané smetany
1 lžíce cukru moučka
Lžička vanilkového extraktu
Košíčky na cupcakes (seženete na www.SvetCukraru.cz)
Cukrářský sáček se zdobicí špičkou (seženete na www.SvetCukraru.cz)
Cukrářské zdobení – srdíčka (seženete na www.SvetCukraru.cz)
Postup
Suroviny na těsto spojte a nechte 5 minut nabobtnat. Poté pomalu promíchejte po dobu 1-2 minut do hladké homogenní konzistence. Následně naplňte připravené košíčky a pečte po dobu 15-20 minut.
Mezitím si připravte krém. Mascarpone vyšlehejte s cukrem a vanilkovým extraktem, nakonec přimíchejte zakysanou smetanu. Vychladlé cupcakes zdobte pomocí cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a nakonec posypte srdíčky.
Více informací i další inspiraci najdete na www.SvetCukraru.cz