Co jste si řekl, když jste poprvé četl scénář? Přibližte nám trochu svoji postavu, prosím.
Nad scénářem Bobulí mě napadlo, že by to mohl být hravý, pohodový film z prostředí, které se mi zdá samo o sobě příjemné, byť pro ty, kteří pracují na vinicích, je to hlavně o dřině. Ta moje figura mi přišla dostatečně zábavná a proto jsem se vlastně rozhodl hrát tuto roli.
Myslíte si, že Vám byla role vinaře – chemika psána přímo na tělo?
Myslím si, že mi ta role na tělo psána není. Já nejsem chemik, vystudoval jsem totiž fyziku a chemii jsem vždy nesnášel. Ale musím říct, že není špatná myšlenka vyrobit archívní burčák. Protože dávat si burčák celý rok je jako kdyby někdo vymyslel perpetum mobile.
Co Vás bavilo při natáčení?
To je nebezpečná otázka. Samozřejmě, že mě bavilo ochutnávat vína z té oblasti. Bavila mě ta různá setkání s vinaři. Líbilo se mi točit výbuch burčáku.
Čím Vás natáčení obohatilo?
Obohatila mě ta vinařská oblast. Když se člověk podívá do těch starých sklepů, kde ti vinaři pracují, tak to je nádhera. Jinak to natáčení bylo příjemné. Já tu práci mám strašně rád.
Jak byste diváky pozval na film Bobule do kin?
Navrhl bych divákům, aby na tento film šli, protože stráví krásný večer. Po tomto filmu si určitě dojdou rádi na dobré a kvalitní víno. I když chápu, že v dnešní uspěchané době to rozhodně není málo.
Děkujeme za rozhovor.
Navštivte také oficiiální webové stránky nového českého filmu BOBULE.