V dalším dílu oblíbeného pořadu Šéf na grilu, vysílaném 25.6. 2012, se dozvíte, že grilování je o pohodě, hezkém počasí a dobrých přátelích.
Zdeněk Pohlreich miluje koriandr a v poslední epizodě pořadu Šéf na grilu předvede, že to není žádná platonická známost. Výrazný koriandr patří do orientálních pokrmů, a právě takový styl mají dnešní hamburgery z mletého masa. Doprovodí je saláty ostré jako břitva. V arabském duchu se nese jehněčí burger s koriandrem, který získá díky koření a rajčatům nezapomenutelnou chuť.
Na druhý recept využije šéf Café Imperial mleté krůtí maso, které uhněte s kořením, tentokrát jeho „pleskavici“ doprovodí okurková salsa. Na ochutnávku přijdou v pořadu Šéf na grilu sousedé, neboť masíčko se rozvonělo široko daleko. Jedním z nich je Petr Hapka, kterého se Zdeňkem Pohlreichem spojuje vášeň pro dobré jídlo, motorky a kočičky. Tentokrát ty s hebkou srstí a zatahovacími drápky – šéf má zatím čtyři a slavný hudebník už patnáct. A co Zdeněk Pohlreich ugriluje do třetice? Celý cyklus pořadu Šéf na grilu zahajovalo hovězí maso a jím také pořad končí: posledním receptem je inspirativní špíz z hovězích kuliček a španělské paprikové klobásy chorizo.
K poslednímu chodu skvěle pasuje čerstvý salát z pečených paprik. Kdo pozorně sledoval druhou řadu letního pořadu Šéf na grilu, má nakročeno stát se mistrem grilu. Kdo „chodil za školu“, má poslední příležitost naučit se zase něco nového, lahodného, čerstvého a aromatického, za co vám „budou rvát ruce“ a za co vás upřímně pochválí přátelé a rodina.
Nenechte si proto v pondělí večer 25. 6. 2012 ve 21.20 na Prima family ujít šestou šéfovu grilovačku v pořadu Šéf na grilu!
Zdroj, foto: Prima Family
Petra Škodová