Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Šéf na grilu II - Hamburger z lososa

11. 06. 2012 | Televizní tipy

Po příjemné ranní procházce jarní přírodou šéfovi vyhládne. Hamburger z lososa – to zní skoro jako barbarství. Ale ve Zdeňkových rukou se tato neobvyklá kombinace změní v sofistikovaný pokrm s bazalkovou majonézou a báječně dochucenou zeleninovou oblohou v italské focaccie. Milovníci kuřecího masa se také dočkají, jako druhé přijde na řadu kuře v pomerančovém likéru Grand Manier. Doprovodí ho salát Caesar a tuto manu pozemskou si přijdou ochutnat tvůrci politické satiry z A Studia Rubín – herečka Barbora Poláková, kterou na internetu proslavil klip Kráva, a režisér Tomáš Svoboda. Herci si přijdou jídlo nejen ochutnat, ale také přiloží ruku k dílu.

Šéf na grilu - Zdeněk Pohlreich při pohledu na krájející Báru říká „už rozumím pocitům svého tenisového trenéra“… „Jestlipak víte, kdo kdy a kde vymyslel recept na Caesar salát?“ ptá se potměšile šéf. Je to totiž jeden z chytáků novodobé kulinářské historie – vznikl v Mexiku, nikoli v Itálii, jak se všichni mylně domnívají. A zároveň je to poslední chod čtvrtého vaření na ohni. Šéf na griluVelký hlad a chuť připravit si všechny předvedené dobroty dostanete, když si v pondělí 11. června ve 21.20 na Prima family nenecháte ujít pokračování Šéfa na grilu a hamburger z lososa!

Na hamburger využijeme z lososa spíše podocasní část, která není tak tučná, zbytek využijeme na steaky. Dbáme na to, aby se ryba při práci nepřehřívala. Šéf nabádá: „Odolejte pokušení lososa rozemlít, raději ho nadrobno pokrájejte a chlaďte!“ Pokud si chcete pomoci mixérem, můžete, ale uvidíte jak na to… A protože je losos poměrně tučný, vážeme ho rozemletou střídkou z bílého pečiva a jemně dochutíme bylinkami a jarní cibulkou. Bazalku s trochou česneku obsahuje i bazalková majonéza do focaccie, v níž budeme rybí burger podávat a konzumovat. Masu stačí dvě tři minutky z každé strany.
Když připravujeme kuře na grilu, je lepší ho mít „rozbourané“. Je to pak rychlejší a lépe se kontroluje stupeň propečení. Nemá smysl grilovat maso s kostmi, které stejně vyhodíme. Základem kuřete v pomerančovém likéru je marináda z citronové a pomerančové šťávy a kůry, likéru Grand Manier, oleje a medu. Ten se rád připaluje, proto si Zdeněk Pohlreich i kuřecí stehno raději vykostí – diváci uvidí jak na to. Maso si necháme v marinádě půl hodiny proležet a při grilování kuře pečlivě sledujeme, protože med má tendenci se pálit. Na perfektní upečení potřebuje porce asi dvanáct minut. Marinádu z kuřete dál využijeme: povaříme ji a zredukujeme na dobrou aromatickou omáčku, když ji dobře provaříme, nemusíme se bát žádných zdravotních komplikací.

Pokud víte, že slavný Caesar salát vznikl v mexické Tijuaně a vymyslel ho původem italský restauratér Caesare Cardini, máte u šéfa bod! Původní recept je bezmasý, ale protože se k salátu s oblibou podává i maso a jsme v pořadu o grilování, Zdeněk Pohlreich ho udělá s kuřecím masem z prsou. Šéf na grilu II.Ovšem v tom, že hlavní část musí tvořit natrhaný římský salát, je nekompromisní. Šéf diváky také naučí výbornou zálivku podle původní receptury. K jídlu patří též krutony z bílého pečiva, a ukážeme si, jak lehké jídlo s masem, listovou zeleninou a chlebem ideálně servírovat a promíchat, aby se chutě co nejlépe spojily. Příprava originální zálivkové emulze ze žloutků s olivovým olejem připomíná domácí majonézu – šéf upozorní na všechna úskalí, jaká tento proces provázejí. Výsledkem má být zálivka nesražená, dobře ochucená a ideálně hustá, která všechny složky salátu pěkně obalí. A dílo korunuje bohatá posypka z kvalitního nastrouhaného parmazánu.

Pořad Šéf na grilu si už dávno našel své příznivce a pokud k nim patříte, nezapomeňte si zapnout televizi Prima Family v pondělí 11. června ve 21.20 hod. a podívat se na další pokračování pořadu Šéf na grilu II - Hamburger z lososa.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Šéf na grilu II - Hamburger z lososa:

Šéf na grilu II - Hamburger z lososa
Šéf na grilu II - Hamburger z lososa
Šéf na grilu II - Hamburger z lososa
Šéf na grilu II - Hamburger z lososa
Šéf na grilu II - Hamburger z lososa
Šéf na grilu II - Hamburger z lososa
Šéf na grilu II - Hamburger z lososa
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Panu Pohlreichovi cizí jídla nechutnají. Pořad soustavně nesleduji, ale neslyšela jsem ho někoho pochválit. To se mi u něho nelíbí.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles