Fermentované potraviny - tajemství japonské dlouhověkosti
Kouzlu fermentovaných potravin propadly již před sty let národy celého světa - u nás nakládáme okurky, v Německu zelí, v Koreji kimchi a v Japonsku milují miso pastu, sójovou omáčku a saké. Není divu, když jsou fermentované potraviny tak dobré, univerzálně použitelné a zdraví prospěšné!
Japonci jsou si toho vědomi a fermentované potraviny jedí dennodenně. Podle odborníků jsou i proto jedním z nejzdravějších národů světa. Důkazem jsou třeba obyvatelé ostrova Okinawa, kde
žije nejvíc stoletých lidí na obyvatele. Tajemství jejich dlouhověkosti v podobě
miso pasty, sójové omáčky, rýžového vína nebo třeba shiokoji můžeme přirozeně zařadit i do naší kuchyně.
Představují přirozený zdroj probiotik, které ocení hlavně vaše zažívání a trávení. Díky fermentaci obsahují větší množství vitamínů než čerstvé potraviny a vařit s nimi je
jednodušší, než se může zdát. Mají široké využití v teplé i studené kuchyni, od dresinku, přes polévky až po pečené maso. Navíc vám v lednici vydrží měsíce až roky po otevření a použijete je jednoduše tehdy, kdy na ně máte chuť.
Japonské fermentované potraviny zakoupíte ve specializovaných obchodech nebo online na
Takofoods.cz a CountryLife.cz.
Výhru mají možnost získat soutěžící, kteří správně zodpověděli soutěžní otázku a jejichž REGISTRACE obsahuje všechny údaje.
5 z vás, kteří splní pravidla soutěže, získá balíček fermentovaných a dalších japonských potravin, jako jsou BIO Shoyu a Tamari, Miso Genmai, umeocet a pohankové těstoviny Soba, každý balíček v hodnotě 514 Kč.
Vyhodnocení soutěže proběhne dne 22. března 2021 a výherci budou zveřejněni v kategorii
Výherci soutěží. Výhry budou výhercům doručeny do 20. dubna 2021 na adresu uvedenou u nás v registraci
.
Správnou odpověď najdete na jednom z těchto online obchodů: