Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 23.09. 2024
Dnes má svátek Berta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Soutěž o knižní novinky Život za krejcar, smrt za dva a Střípky české historie

23.09. - 29.09. 2024 | Aktuální soutěže
Život za krejcar, smrt za dva


























Život za krejcar, smrt za dva
Marta Knauerová


Poutavý příběh lidové léčitelky, čarodějky a vědmy, mladé sebevědomé ženy, která svou chytrostí, magií i krásou postupně ovládá nitky osudů mocných mužů rudolfinské Prahy. Její obrovská touha stát se uznávanou léčitelkou a majitelkou vysněné apatyky ji žene do „Velkýho města“, pryč z podhůří, kde se bylinkaření a lékování, žehnání a zaklínání dědí po mnohá pokolení z matky na dceru. Řízením osudu se Atropa jako mladá dívka dostává do pražské katovny, kde se stává nejen bylinářskou pomocnicí katovy hospodyně Marty, ale především vášnivou milenkou budoucího staroměstského kata Jana Mydláře.Střípky české historie


Střípky české historie
Stanislava Jarolímková


Historie není jen o velkých bitvách a slavných osobnostech, ale skládá se i z mnoha všedních a méně všedních událostí. Na stránkách knihy se například dozvíte, odkdy se ve školách začala rozdávat vysvědčení, z jakého důvodu bývala mezi pašeráky i koza, co bylo jedinou slabinou Karlštejna, proč dívky nechtěly pěstovat hlemýždě, v čem se Chodové mýlili anebo proč čeští Němci chystali u Liberce atentát na Františka Josefa I. Autorka z jednotlivých příběhů sestavila pestrou mozaiku „malých“ dějin, na které se často neprávem zapomíná, a navíc opravuje mnohé zažité omyly.


Pravidla soutěže:
Soutěž o knižní novinky Život za krejcar, smrt za dva a Střípky české historie probíhá od pondělí 23. září do neděle 29. září.    
Výhru mají možnost získat soutěžící, kteří správně zodpověděli soutěžní otázku a jejichž REGISTRACE obsahuje všechny údaje.


4 z vás, kteří splní pravidla soutěže, získají jednu z výše uvedených knižních novinek Život za krejcar, smrt za dva nebo Střípky české historie.


Vyhodnocení soutěže proběhne dne 30. září 2024 a výherci budou zveřejněni v kategorii Výherci soutěží. Výhry budou výhercům doručeny do 30. října 2024 na adresu uvedenou u nás v registraci. 


Nápovědu najdete na stránkách Knižního klubu

Soutěžní otázka
V jakém období se odehrává děj knihy Život za krejcar, smrt za dva?
za Karla II. Lucemburského
za císaře Rudolfa II.
za císaře a českého krále Karla I.
Pro účast v soutěži musíte být přihlášená
Pokud ještě u nás nemáte účet, můžete se zaregistrovat


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !