Vůně Vánoc z Valašska
Připravovat vánoční cukroví, aby bylo krásně uleželé a křehké, se vyplatí vždy s mírným předstihem. Při volbě surovin na pečení je dobré vybírat ty kvalitní, protože na chuti se to opravdu projeví.
Mlékárna Valašské Meziříčí nabízí produkty, které vánočnímu cukroví dodají lahodnou chuť. Patří mezi ně Kysaná smetana či Bílý jogurt z Valašska, ať již polotučný nebo smetanový. Stejně tak lze využít Kefírové mléko nízkotučné z Valašska nebo Valašskou kyšku. Právě tito pomocníci dokáží to, že je těsto krásně jemné a vláčné.
Vánoční cukroví s Kysanou smetanou z Mlékárny Valašské Meziříčí
Použité suroviny:150 g Kysané smetany z Mlékárny Valašské Meziříčí
400 g hladké mouky
250 g másla
50 g moučkového cukru
vlašské ořechy,
vanilkový a moučkový cukr podle potřeby
hladká mouka na posypávání
Postup: Z hladké mouky, másla, cukru a Kysané smetany z Mlékárny Valašské Meziříčí zpracujeme těsto, které dáme do lednice ztuhnout. Můžeme hodinu, ale klidně i celou noc. Těsto si před zpracováním necháme povolit, jinak by se nám opravdu špatně vyvalovalo.
Vyválíme plát vysoký asi 3 mm, můžeme podsypávat a vykrajujeme různé tvary. Okolní těsto dáme stranou, vykrájené tvary posypeme rozemletými oříšky a lehce přejedeme válečkem.
Pečeme na pečícím papíru asi na 180 - 190 °C. do růžova. Hotové tvary necháme trochu vychladnout a obalujeme ve vanilkovém cukru smíchaným s moučkovým.
Mlékárny Valašské Meziříčí Vám přeji krásné Vánoce a dobrou chuť
Pravidla soutěže:
Soutěž
o osušky a výrobky na vánoční pečení od Mlékárny Valašské Meziříčí probíhá od pondělí 13. prosince do neděle 19. prosince 2021.
Výhru mají možnost získat soutěžící, kteří správně zodpověděli soutěžní otázku a jejichž REGISTRACE obsahuje všechny údaje.
5 z vás, kteří splní pravidla soutěže, získá velkou osušku a výrobky na vánoční pečení od Mlékárny Valašské Meziříčí.
Vyhodnocení soutěže proběhne dne 20. prosince a výherci budou zveřejněni v kategorii
Výherci soutěží. Výhry budou výhercům doručeny do 23. prosince 2021 na adresu uvedenou u nás v registraci
.