Kuřecí mleté maso zpestří jídelníček a šetří čas v kuchyni
Rádi si na jídle pochutnáte, ale nechcete trávit v kuchyni zbytečně více času, než je nutné? Ideální surovinou pro vás tak bude zdravé a lehce stravitelné mleté kuřecí maso, kterým překvapíte celou rodinu, a především menší strávníky.
Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy je dokonalým řešením. Připravíte ho na desítky způsobů a v kuchyni strávíte jen nezbytně nutnou dobu.
Kuřecí maso je významným zdrojem bílkovin, vitamínů i minerálů. Neobsahuje příliš velké množství tuku a je tak lehce stravitelné. Při práci s mletým kuřecím masem je nutné dávat důraz právě na kvalitu masa, která zcela ovlivní výslednou chuť pokrmu. Není zkrátka maso jako maso. Proto je dobré, vybírat ověřené mleté maso ideálně z tuzemského trhu. Mezi přední české výrobce se řadí Drůbežářský závod Klatovy, u kterého zaručeně s výběrem neuděláte chybu.

Mleté kuřecí maso je součástí mnoha oblíbených receptů. Připravovat se z něj dá mnoho tradičních jídel od s
ekané, karbanátků, plněných paprik až po masové knedlíčky do polévky. Ale jistý úspěch mají v každé kuchyni pokrmy jako
chilli con carne, burgery, špagety bolognese nebo švédské masové kuličky a skotská vejce. Jak zařadit mleté kuřecí maso i do vaší kuchyně? Naprosto jednoduše. Nahraďte jím běžné mleté maso a získejte tak zdravější a dietní pokrm. Nechte se inspirovat Drůbežářským závodem Klatovy a vyzkoušejte například kuřecí sekanou.
Velikonoční kuřecí sekaná
Počet porcí: 6-8
Ingredience: 600 g Kuřecí steak bez kůže mletý od
Drůbežářského závodu Klatovy5 uvařených vajec, 2 syrová vejce, 3 rohlíky

150 ml mléka, 5 stroužků česneku
1 velká cibule, 1 lžička majoránky, Pepř, Sůl
1/ Nejprve si uvařte vejce. Zapněte troubu na 170 °C. Rohlíky pokrájejte na malé kostičky, vysypte do hlubokého talíře a zalijte mlékem. Nechte nasáknout.
2/ Česnek i cibuli oloupejte, cibuli nakrájejte najemno, česnek utřete. Do mísy vložte mleté kuřecí maso, osolte, opepřete a přisypte majoránku. Přidejte česnek a cibuli a rozklepněte 2 syrová vejce.
3/ Přidejte namočené rohlíky a vše rukama promíchejte, až masová směs drží pohromadě. Pokud se směs bude rozpadat, přidejte strouhanku, pokud bude drolivá, přilijte mléko.
4/ Připravte si na pracovní desku potravinářskou fólii a rozprostřete na ni masovou směs do tvaru obdélníku. Doprostřed narovnejte uvařená vejce. Pomocí potravinové fólie přehněte přes vejce obě strany masové směsi, přitiskněte k sobě a pevně směs spojte, abyste odstranili bubliny okolo vajec. Přemístěte na pekáček, podlijte trochou vody a dejte péct.
5/ Zhruba po hodině by sekaná měla být hotová. Podávejte se šťouchanými brambory, obložené zeleninou