Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 06.10. 2024
Dnes má svátek Hanuš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Anna Franková: Příběh zrady

12. 03. 2022 | Knižní tipy
Název: Anna Franková: Příběh zrady
Autor: Gerard Kremer
Nakladatelství: Pangea
Rok vydání: 2 / 2022
Počet stran: 249
Vazba: Pevná
Cena: 279 Kč

KDO ZRADIL ANNU FRANKOVOU A JEJÍ RODINU? V tomto podmanivém a strhujícím příběhu podle skutečných událostí Gerard Kremer sděluje řadu dosud neznámých faktů o mnoha ilegálních odbojových aktivitách kolem budovy na adrese Westermarkt 2 v Amsterdamu, zvané Huize Labor. Dvůr Huize Labor sousedil s dvorem Domu Anny Frankové.


Anna Franková: Příběh zradyV roce 1941 dostal Gerard Kremer senior místo správce kancelářské budovy na Westermarktu 2 v Amsterdamu, za rohem od takzvaného tajného křídla Domu Anny Frankové, a netušil, jakou úlohu v rámci druhé světové války sehraje. Pomalu, ale jistě se stává součástí odboje. Když část budovy obsadí Wehrmacht, ocitá se na tenkém ledě. Kvůli následnému rozhodnutí poskytnout v budově útočiště židům málem přijde o život.

O mnoho let později zjistí Gerard Kremer junior a jeho žena Toos na základě hovorů s otcem a dalšími svědky, kdo mohl prozradit rodinu Anny Frankové. Po 75 letech tak Gerard junior odhaluje pravdivý příběh svého otce a dalších svědků, který ukazuje řešení staré záhady.

Po vydání původní nizozemské verze se ozvali další svědkové. Do této knihy byla zahrnuta i jejich svědectví o dění kolem Westermarktu.

O autorovi knihy Anna Franková: Příběh zrady:


GERARD KREMER jr. spolu se svou ženou Toon zjistil na základě řady rozhovorů se svým otcem a dalšími svědky, že jediným člověkem, který mohl udat rodinu Anny Frankové, byla Ans van Dijková.

Po 75 letech Gerard junior odhaluje pravdivý příběh svého otce i dalších svědků, který na její zradu ukazuje. Kniha Anna Franková: Příběh zrady obsahuje i fotografie Westermarktu 2 či rodiny Kremerových a mnoho dalšího...


Tuto knihu Anna Franková: Příběh zrady koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knihy Dobrovský.

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Anna Franková: Příběh zrady:

Anna Franková: Příběh zrady
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !