Nakladatelství: Grada Publishing
Rok vydání: 2005 – 1. Díl
Rok vydání: 2007 – 2. Díl
Počet stran: 100 str.
Formát: 14 × 21 cm, pevná vazba
Cena: 149 Kč
- Celiakie, bezlepková dieta
- Potraviny bez obsahu lepku
- Pestré recepty pro bezlepkové vaření
Celiakie - nemoc, jejímž řešením je celoživotní bezlepková dieta. Náhle je problém uvařit běžné jídlo, které by neobsahovalo lepek. A každá rada je drahá. Řešením a zároveň inspirací mohou být knížky známé české autorky a odbornice na bezlepkovou dietu Ivy Bušinové. Po jejich přečtení a hlavně vyzkoušení receptů v kuchařce uvedených zjistíte, že bezlepková dieta vám může připravit překvapení v podobě chutných jídel, která budou lahodit nejen vašemu jazýčku, ale také oku.
Ještě donedávna bylo toto onemocnění rozpoznáno jen zřídka a často pozdě. Základní léčbou celiakální sprue je celoživotní bezlepková dieta. Jak ale vařit, když většina námi oblíbených potravin obsahuje lepek? Není to tak těžké, jen vědět, jak na to. Autorka publikací Bezlepková kuchařka 1+2 Ing. Iva Bušinová má bohaté zkušenosti a především nepřebernou zásobu opravdu výtečných receptů, které si nyní můžete vyzkoušet i vy.
Ing. Iva Bušinová - Bezlepková kuchařka
Vystudovala Provozně ekonomickou fakultu VŠZ Brno, dnešní Mendlovy university. Více jak deset let pracovala jako novinářka. Poté, co byla u ní a jejich dětí zjištěna celiakie, nemoc u které je nutné celoživotní dodržování bezlepkové diety, založila Poradenské centrum pro celiakii a bezlepkovou dietu a jako předsedkyně správní rady se věnuje této problematice. Natočila film do pořadu Diagnóza, je autorkou celé řady článků o této nemoci, pravidelně vystupuje v různých pořadech v rozhlase a televizi. Založila a spravuje webové stránky pro celiaky.
Knihy Bezlepková kuchařka 1. a 2. díl si můžete zakoupit v nakladatelství GRADA.
ZUZI
Chytrá Žena.cz