Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 07.10. 2024
Dnes má svátek Justýna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

I práce může být zábava

3. 08. 2022 | Knižní tipy
Název: I práce může být zábava
Podtitul: Snadné způsoby, jak zvýšit energii, morálku a výsledky
Autor: Nelson Bob, Tamayo Mario
Datum vydání: 2022 / 07
Nakladatelství: Grada
Formát: 141 x 207 mm
Počet stran: 208
Vazba: Brožovaná
Cena: 305 Kč

Myslíte si, že se zábava a práce vylučují? Že bavit se máme jen ve volném čase, ale v práci se prostě pracuje? Že by vás nebo vaše zaměstnance zábava akorát odváděla od pracovního výkonu? Opak je pravdou!

Zábava je tajná přísada, kterou každá firma potřebuje, aby byli zaměstnanci více motivovaní a lépe se zapojili do pracovních procesů.

Autoři – odborníci na lidský výkon – přinášejí stovky praktických a kreativních tipů, jak pomoci zaměstnancům a jejich manažerům vnést zábavu do práce a na pracoviště, a tím zlepšit pracovní atmosféru i výkon.

I práce může být zábavaO autorech knihy

I práce může být zábava:


Bob Nelson, Ph.D. je považován za předního odborníka v oblasti motivace, odměňování a zapojení zaměstnanců a je prezidentem společnosti Nelson Motivation Inc., poradenské a vzdělávací společnosti v oblasti managementu se sídlem v San Diegu v Kalifornii, která se specializuje na pomoc organizacím při zlepšování jejich manažerských postupů, programů a systémů.

Podílel se na založení profesní asociace Recognition Professionals International, jejímž cílem je podporovat výměnu osvědčených postupů v oblasti oceňování zaměstnanců, a je iniciátorem Dne oceňování zaměstnanců, který každoročně připadá na první březnový pátek.

Mario Tamayo má více než třicet let zkušeností se školením, lidským výkonem a rozvojem organizací a je zastáncem podpory firemní kultury příjemného zaměstnávání a uznávání – řídí se heslem, že „práce, která baví, se skutečně dělá“.

Mario je ředitelem Tamayo Group Inc., poradenské společnosti pro vedení lidí se sídlem v Cardiff-by-the-Sea v Kalifornii. Věnuje se koučování, hojně píše, přednáší a vede semináře o rozvoji managementu, prezentačních dovednostech a osobním a profesním rozvoji.

Ukázka z knihy I práce může být zábava:


A co se týče věcí, které by se neměly dělat, to jsou v podstatě zrcadlové opaky toho, co by se mělo dělat (co je potřeba dělat):

#1: Nevnucujte zábavu ostatním. Zábava musí být bezpečná; ostatním ji nelze nutit. Nikdo by neměl být nucen k účasti na aktivitě, kterou ostatní považují za „zábavnou“, pokud nechce. Jak říká Wai Poc, trenér v San Francisku v Kalifornii: „Nucená zábava není zábava. To, co vyhovuje vám a vašemu pracovnímu prostředí, je zábava. Vždy mi vadilo, když společnost, pro kterou jsem pracoval, prováděla ‚zábavnou činnost‘. Vždycky jsem měl pocit: ‚Skvělé, takže to má být zábava, a přesto jsem se cítil nucen nasadit šťastný výraz.‘“ Nevnucujte nikomu zábavu, ale místo toho mu umožněte účastnit se, pokud mu to vyhovuje – a podpořte ho v tomto procesu. Jak zajistíte, aby se lidé cítili dobře a zažili zábavu? Dostávat, poznávat a učit se, co je baví, a povzbuzovat je k tomu.

#2: Nebuďte přísní a předvídatelní. Nenařizujte, co je zábavné, nebo že se to má odehrát v práci. Nesnažte se dávat zábavě pravidla. Nebuďte dozorci zábavy. Umožněte lidem, aby byli tím, kým jsou, a dělejte to, co chtějí, aby se bavili. A nenapomínejte ani netrestejte lidi, pokud se pokus o „zábavnou“ aktivitu rozpadne, ale spíše je povzbuďte, aby se poučili ze zkušenosti a příště vyzkoušeli něco jiného. (Nebo aktivitu opakujte, jestli zafungovala dobře!)

#3: Nedělejte stále stejné věci. Pokud je rozmanitost kořením života, pak máte díky zábavě v ruce kořenku! Dovolte si trochu lenosti a nebojte se zkoušet nové věci. Pokud se skupina začíná bavit, změňte plány podle vývoje situace. Neexistuje žádná záruka, že všechny – nebo jakékoli – vaše nápady budou fungovat, ale pokud se při tom budete bavit, máte napůl vyhráno!

#4: Nezapomeňte se poučit ze zábavných věcí, které jste vyzkoušeli. Abyste se v čemkoli zlepšili, musíte si zrekapitulovat, co se stalo, co šlo dobře a co by se dalo vylepšit. Tak je tomu i v případě zábavy při práci. Udělejte si čas a zvažte, co jste udělali a jak byste to mohli příště udělat lépe.

#5: Nevzdávejte to. Čím více zábavy vytvoříte, tím snáze se ostatní připojí a zábava se v určitém okamžiku stane součástí vaší pracovní kultury, kterou každý ocení a očekává! Podle našich zkušeností je zábava nakažlivá a ostatní se budou chtít účastnit, přispívat, jak uznají za vhodné, a nakonec se stát hlavními tvůrci zábavy.


Tuto knihu I práce může být zábava zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Grada.


Shelly
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku I práce může být zábava:

I práce může být zábava
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !