Autor: Erin Coopeyová
Nakladatelství: Metafora
Datum vydání: 2/2017
Formát: 178 x 228 mm
Vazba: brožovaná
Počet stran: 176 stran
Cena: 341 Kč
NOVÝ TREND
Skvělé recepty začínají intenzivní esencí chutí! Infuzování, nový trend v přípravě domácích olejů, octů, omáček, bitterů, limonád a dalších dobrot
Vaříte rádi? A chtěli byste, aby vaše kulinářské výtvory byly ještě lepší, ještě lahodnější, zkrátka neodolatelné?
Kniha vás zavede do království chutí a vůní. Vyluhování – neboli odborně řečeno příprava infuzí – je postup, při němž se z bylinek, koření, ovoce a dalších ingrediencí dobývá intenzivní chuť i aroma. Není to vůbec nic těžkého. A nebudete potřebovat ani žádnou chemickou laboratoř. Snadno si vystačíte s tím, co máte v kuchyni.
Nabízíme 135 chuťových bomb, které pozvednou vaše kulinářské výtvory do říše delikates. Nápoje, omáčky, oleje, octy, bittery, vývary, sladkosti, zkrátka vše, co si dovedete představit, můžete s pomocí svých domácích výluhů lehce přetvořit v díla hodná šéfkuchaře. Pracovní postupy jsou opravdu jednoduché. Někdy stačí jen obyčejné spaření či lehké povaření, jako například u bylinek či ovoce. S využitím oleje, vody, octa nebo alkoholu si snadno připravíte svůj vlastní vanilkový, citrónový, pomerančový nebo mátový extrakt, osvěžující a zdravou kombuchu, zajímavé bylinné čaje, sladké sirupy, labužnické omáčky a pikantní dochucovadla.
Vše si můžete vyzkoušet v receptech uvedených v knize.
Tuto knihu Infuzování, esence chutí a vůní koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Metafora.
ZUZI
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz