Vítězem se stala kniha krále kuchařů, Auguste Escoffiera- Moje francouzská kuchyně z nakladatelství Pragma. Na této knize pracoval autor mnoho let a podařilo se mu v ní shromáždit základní receptury tvořící páteř francouzské klasické kuchyně. Sám nakladatel v anotaci píše, že vydáním tohoto klasického díla splácí dluh českých nakladatelů vůči tomuto základnímu dílu světové kulinářské literatury.
Auguste Escoffier: MOJE FRANCOUZSKÁ KUCHYNĚ
Rok vydání: 2007
Počet stran: 960 stran
Rozměr: 157 x 213 mm
Cena: 980 Kč
Objemnou knihu Moje francouzská kuchyně přivítají kuchaři všech lepších restaurací, ale i všechny ženy a všichni muži, kteří chápou vaření nejen jako životní nutnost, ale i jako vynikající řemeslnou dovednost, ba dokonce jako umění, které dokáže nasytit mlsné jazýčky i všechny naše smysly; jako počínání, v němž se mohou s chutí realizovat.
Druhé místo v soutěži Kuchařská kniha roku patří knize Vaří šéfkuchaři z nakladatelství Euromedia Group. Tato kniha by mohla okamžitě nahradit učebnice kuchařské technologie. Nejen, že je psána lehkou srozumitelnou formou, ale je doplněna i o postupové fotografie a základní informace ze zbožíznalství. Najdete zde základní receptury z mnoha světových kuchyní. Zárukou kvality je určitě kolektiv autorů, který se skládá z nejlepších světových šéfkuchařů.
Na třetím místě se umístila kniha, která sice není klasickou kuchařskou knihou, ale pro gastronomii je určitě obrovským přínosem. Její název Food- všechno ze světa potravin napovídá, že se jedná o knihu věnovanou zbožíznalství. Kniha má nejen netradiční formát, ale i vynikající fotografie. Poskytuje i zoologické a botanické informace, přináší nejrůznější zajímavosti o jednotlivých potravinách a dává i různé tipy k jejich úpravě.
Porota soutěže Kuchařská kniha roku 2007
Miroslav Kubec, prezident AKC ČR, šéfkuchař hotelu InterContinental Praha
Pavlína Berzsiová, viceprezident AKC ČR
Tomáš Konopka, Chef –Culinary Advisor, NestléFoodservices
Milan Pešek, šéfkuchař hotelu Prezident Praha
Jiří Mevald, publicista
Denisa Moučková, grafička
Bc. Maria Horníková, šéfredaktorka časopisů Food Service a Minutka
Zdroj: časopis Minutka
ZUZI
Chytrá Žena.cz