Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 07.10. 2024
Dnes má svátek Justýna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Návrhářka z Paříže je strhující román o módě, nezdolné vůli a citech

27. 07. 2022 | Knižní tipy
Název: Návrhářka z Paříže
Autor: Georgia Kaufmann
Překlad: Robert Čapek
Datum vydání: 7 / 2022
Nakladatelství: Ikar
Formát: 135 × 207 mm, 460 g
Počet stran: 392
Vazba: Pevná
Cena: 299 Kč

Rosa Kusstatscherová vybudovala globální módní impérium díky své schopnosti najít perfektní oblečení pro každou příležitost. Ale když se připravuje na nejdůležitější setkání svého života, její obvyklá jistota jí uniká. Jak se dostala do této situace...?

Zatímco se snaží vybrat si šaty a správný odstín rtěnky, začne vyprávět svůj neuvěřitelný příběh...

Návrhářka z PařížePříběh chudé venkovské dívky z vesnice vysoko v italských horách. O nacistické okupaci a nočním útěku. O naději a zármutku ve Švýcarsku; o kouzlu a lásce v Paříži. Ambicích a zármutku v Rio de Janeiru; úspěchu a triumfu v New Yorku.

Jenže Rosa nyní nevidí úspěch. Vidí, že celý život utíkala. Teď ale přišel čas postavit se vlastním démonům, stínům minulosti a bolesti z největší ztráty svého života.


Ukázka z knihy Návrhářka z Paříže


Tohle je přece úplně směšné, má drahá – už jsi mě někdy viděla takhle váhat nad tím, co si obléct? Nikdy dřív mi můj šatník nepřipadal příliš velký. Problém spočívá v tom, že jsem vystrašená a zoufalá a vím, že musím udělat ten nejlepší dojem, ale nevím, odkud začít. Obvykle začínám u látky, má drahá, s ní všechno stojí i padá. To jsem zjistila hned poprvé, co jsem vytvarovala střih. Můžeš vyrobit stejný střih z vlny, hedvábí, bavlny nebo z jedné látky buď podél vlákna, nebo přes něj: vždycky dostaneš úplně jiný styl oblečení. Materiál pracuje na podprahové úrovni. Bavlna znamená léto a léto znamená nenucenost. Len je podobný, ale trochu uhlazenější a potřebuje daleko více sebejistoty na to, aby člověku nevadilo, že chodí trochu pomačkaný. Vlna znamená zimní období, útulnost a ochranu před chladem. Hedvábí se hodí pro každé roční období a vždycky znamená bohatství a luxus. Pokud jde o nylon a polyester, tak nylon má své místo ve spodním prádle a měl by vždycky zůstat ukrytý.

Pokud nebudeme počítat otlučený kufřík, ve kterém jsem měla uloženy dvoje šaty a nějaké prádlo, odešla jsem z domu – kde jsme mimochodem neměli ani sprchu a koupali jsme se pouze jednou týdně vždycky v neděli před odchodem do kostela – s příslovečnýma prázdnýma rukama. Z toho jsem se ke všemu, co dnes mám, vypracovala tvrdou prací a nadáním.

Takže každý den přicházím ráno do své koupelny a sama sebe se ptám: jak chci dnes vypadat? S kým se mám dnes setkat? Čeho potřebuji dosáhnout? Než se obléknu, začnu se svým líčením a česáním, a když dosáhnu patřičného výsledku, jsem připravena vyrazit do světa a snažit se o co nejlepší výsledek. Nic nenechávám náhodě. Byla by ze mě skvělá chůva mladé dívky.
Mám štěstí – díky kombinaci přirozeného růstu a školení v držení těla a postojů, které jsem dostala u Diora, vypadám dobře téměř v každém oblečení. Nevím, jak je to možné, ale působím elegantně i v jednoduchém tričku a džínech. Když má člověk jednou styl, tak ho má bez ohledu na to, co si oblékne. Ale dnes večer? Nemám nejmenší představu o tom, co by mohlo vypadat nejpříhodněji, co by mohlo fungovat. Prostě nevím.

Musím ti vyprávět příběh. Je to dlouhý příběh. Je to můj příběh. Teprve až jej dokončím, budu vědět, co si na sebe vzít a jak se připravit. Ty mi v tom pomůžeš.


O autorce knihy Návrhářka z Paříže


Georgia Kaufmann kdysi řekla, že se narodila ve vlaku, který přes noc cestoval po Evropě, a proto nemá jednu, ale mnoho národností. Její matka, odpadlá katolička, ostatně vyrostla v německy mluvícím Jižním Tyrolsku v Itálii. Otec byl navenek a vzděláním správný Angličan, ale ve skutečnosti coby Žid unikl se štěstím z nacistického Německa, když mu bylo pouhých šest let.
Už jako dítě absolvovala řadu jazykových kurzů a výměnných pobytů po Evropě. Na Cambridge studovala antropologii a demografii. Doktorát získala na Oxfordu, přičemž kvůli výzkumu žila několik let v brazilských favelách. Vždy však chtěla být především spisovatelkou.

Právě proto se na Harvardu přihlásila na tvůrčí psaní. A právě tehdy se v její mysli poprvé objevila Rosa a už nikdy neodešla. Návrhářka z Paříže je román, díky kterému prorazila, ovšem zdaleka ne poslední – například pod pseudonymem G. L. Kaufmann napsala politický thriller A Hard Fall. Georgia Kaufmann žije nedaleko Londýna.


Tuto knihu Návrhářka z Paříže zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního Klubu nebo na eshopu Luxor.cz.



Shelly
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Návrhářka z Paříže je strhující román o módě, nezdolné vůli a citech:

Návrhářka z Paříže je strhující román o módě, nezdolné vůli a citech
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !