Rok vydání: 2008
Počet stran: 400 str.
Formát: 167 x 205 mm, vázaná
Cena: 399 Kč, pro členy klubu 359 Kč
Již od starověku charakterizovaly těstoviny středomořskou kuchyni. Římané převzali zřejmě od Řeků výrobu lagane - slabých nudlí, které se smažily nebo vařily. Jako první začali těstoviny sušit Arabové: trie z tvrdé pšenice ve tvaru provázků dovezli poprvé do Palerma. První zmínka o maccheroni je z Janova z roku 1279.
A na co se můžete v knize o těstovinách těšit?
- Sušené, čerstvé, zapékané, plněné - nápadité recepty jídel, jejichž základ tvoří špagety, penne, tagliatelle, cannelloni, ravioli a bezpočet dalších rozmanitých tvarů- Tradiční rajčatové, jemné, ostré, řídké i husté omáčky a pesto, bez nichž to není ono.
- Údaje o době vaření, o náročnosti a nejvhodnějším víně, jak je v Itálii zvykem.
- Lákavé fotografie, zajímavosti a užitečné rady týkající se surovin, pomůcek a nejlepšího způsobu přípravy.
Více informací o knize Těstoviny čerstvé, sušené a plněné se dozvíte nebo knihu zakoupíte na www.knizniweb.cz, v knihkupectví a prodejnách Knižního klubu.
ZUZI
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz